NavMenu

Šoping centar Promenada Novi Sad od ovog vikenda ponovo otvoren za sve posetioce

Izvor: Promo Utorak, 26.05.2020. 14:22
Komentari
Podeli

(Foto: Dušan Jocić)
U petak, 22. maja, šoping centar Promenada otvoren je u skladu sa zakonom i dobijenom upotrebnom dozvolom broj ROP-NSD-1589-IUP-30/2020 i uz dodatne mere zaštite preporučene od strane Kriznog štaba kada je u pitanju sprečavanje širenja COVID-19 virusa. Šoping centar Promenada Novi Sad će tako za sve posetioce biti otvoren svakog dana od 10 do 22 časa.

U skladu sa svim važećim zakonima i propisima, proces tehničkog prijema šoping centra Promenada je u protekla dva dana okončan, uz ispunjenje svih uslova nadležnih institucija. Uz okončanje tehničkog prijema, uporedo su implementirane određene preventivne mere koje uključuju povećanu brigu o higijeni, ali i izmene u funkcionisanju određenih sistema unutar šoping centra. Preduzete mere higijene uključuju dezinfikovanje svih površina više puta na dan, kao i intenzivnije čišćenje i dezinfikovanje određenih delova šoping centra koji trpe veći broj posetilaca u toku dana, kao što su eskalatori, klupe, toaleti, liftovi, prostor oko restorana, kafića i dr. Takođe, na ključnim mestima unutar šoping centra su postavljene trake za održavanje socijalne distance, dok su na mestima u blizini restorana, toaleta i na drugim bitnim lokacijama postavljeni dispanzeri za dezinfekciju ruku. Sistem ventilacije šoping centra je takođe izmenjen i radi u režimu konstantnog upumpavanja svežeg vazduha u prostor šoping centra.

Pored pomenutih mera, šoping centar Promenada apeluje na sve građane, posetioce šoping centra, da se drže i opštih preporuka ponašanja unutar objekta:

· Prilikom boravka unutar šoping centra nosite zaštitnu masku i rukavice, držite distancu od minimalno 2 metra i koristite desnu stranu prolaza i stepenica za kretanje.

· Umesto lifta koristite pokretne stepenice, a u slučaju da koristite lift poštujte istaknuto obaveštenje sa preporučenim brojem osoba u liftu.

· Redovno održavajte higijenu ruku pranjem ili korišćenjem dispanzera za dezinfekciju ruku koji su postavljeni unutar centra, izbegavajte nepotreban kontakt i dodirivanje lica.

· Poštujte preporučeni broj ljudi unutar radnji i toaleta, sačekajte svoj red i dajte prednost osobama kojima je to potrebno.

· Prilikom plaćanja robe ili usluga koristite opciju beskontaktnog plaćanja karticom ukoliko je to moguće.

· Iskorišćene maske, rukavice i drugu ličnu zaštitnu opremu odložite u označene kante koje možete naći unutar šoping centra.

U slučaju izdavanja dodatnih preporuka, smernica ili mera od strane nadležnih službi i institucija, i slučaju da one imaju uticaj na obaveze ponašanja posetilaca šoping centra, iste će biti objavljene na zvaničnom sajtu šoping centra Promenada i istaknute na vidnim mestima unutar centra. Molimo posetioce da se pridržavaju navedenih preporuka zarad svoje i sigurnosti drugih.

Takođe, nakon što je ukinuto vanredno stanje u Republici Srbiji postalo je moguće u potpunosti sagledati uticaj restriktivnih mera koje su bile na snazi i njihov uticaj na zakupce. U skladu sa zaključcima, i na osnovu inicijative dobijene od strane Gradonačelnika Novog Sada, doneta je odluka o značajnim olakšicama tokom perioda od 21. marta do 22. maja 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.