NavMenu

Sutra konačna odluka o dodatnim merama pomoći za sektore ugostiteljstva, turizma, transporta i logistike, najavio ministar

Izvor: Tanjug/ eKapija Ponedeljak, 25.05.2020. 12:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin Chagin/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra u Privrednoj komori Srbije biti održan još jedan sastanak sa predstavnicima sektora koji su najviše pogođeni epidemijom korona virusa, na kojem će se razmatrati mogućnosti dodatne pomoći.

- Sutra ćemo obavestiti javnost šta smo dogovorili i kada god budemo završili te pregovore ići ćemo na sednicu vlade i definisaćemo mere - rekao je Mali za Tanjug.

Očekuje, kaže, da će sutra Vlada Srbije, PKS i predstavnici sektora ugostiteljstva, turizma, transporta, logistike i drugih pogođenih sektora, izaći sa zajedničkim predlogom i da će se rešenje naći na obostrano zadovoljstvo.
Mali je dodao da privrednici iz tih sektora već koriste postojeće mere koje je držva donela u cilju suzbijanja negativnih posledica virusa korona, kao što su minimalna zarada, mogućnost da se oslobode plaćanja poreza i doprinosa, a imaju i mogućnost da koriste kredite Fonda za razvoj i garantnu šemu.

- Veliki broj tih preduzeća već to koristi, sada je pitanje da li možemo jos nešto dodatno da im ponudimo - rekao je Mali.

Podsetimo, pre dve nedelje održan je sastanak u PKS na kome su razmotrene dodatne mere sektorske pomoći.

Kako su za eKapiju rekli predstavnici Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) i Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) država je kao dodatnu meru ponudila povoljno kreditiranje ovog sektora preko Fonda za razvoj, za koje predstavnici ovog sektora tvrde da nije prihvatljivo za sve.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.