NavMenu

Ugovoreni završni radovi na mostu između Ade i Padeja

Izvor: Dnevnik Petak, 22.05.2020. 14:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)Ilustracija
Most na Tisi između Ade i Padeja biće kompletno završen i dobiće trajnu upotrebnu dozvolu, iako se koristi već skoro deceniju.


Na osnovu ugovora koji je krajem januara ove godine potpisan između Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Opštine Ada, o finansiranju završnih radova na mostu, neophodnih da most na Tisi kod Ade ispuni sve tehničke uslove za dobijanje trajne upotrebne dozvole, Uprava za kapitalna ulaganja ovu investiciju podržava sa 141,058.834 dinara.

Ugovor o izvođenju sadrži radove na otklanjanju nedostataka na sistemu za odvodnjavanje sa kolovoznih površina mosta, kao i na otklanjanju ulegnuća na kolovozu i trotoaru na desnoj obali reke Tise. Predviđeno je da se obave "radovi na otklanjanju kaverna u zemljanom nasipu iznad cevastog propusta na desnoj obali reke Tise, dok je na levoj obali reke neophodno otklanjanje oštećenja na uklapanju nasipa od armirane zemlje sa obaloutvrdom odbrambenog nasipa".

Ugovoreni su još i radovi na otklanjanju blagih ulegnuća na nasipu od armirane zemlje u zoni prilaza dilatacionim spojnicama sa mosta, otklanjanje korozije na pešačkoj ogradi mosta i prilaznih saobraćajnica, takođe i otklanjanje prljavštine i nanosa u slivnicima i dilatacionim spojnicama.

Na podužem spisku neophodnih radova je i izrada platoa u zoni ispod prilazne konstrukcije mosta, zatim, radovi na otklanjanju nedostataka na sanaciji i završetku radova na elektroenergetskim instalacijama, gromobranskim instalacijama i instalaciji video-nadzora mosta. Spisak ugovorenih radova zaokružuje postavljanje i završetak vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije.

Predviđeno je da ugovoreni radovi traju 120 kalendarskih dana, a počinju oko 1. juna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.