NavMenu

Šire se ulazni pravci u Beograd - Osim Zrenjaninca, u planu povećanje kapaciteta Surčinskog i Batajničkog puta

Izvor: eKapija Petak, 22.05.2020. 14:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gkuna/shutterstock.com)Ilustracija
Elaborat za PDR dela Zrenjaninskog puta koji je stavljen na rani javni uvid predviđa proširenje ove saobraćajnice, čemu se žitelji Borče već izvesno vreme i nadaju. Međutim, osim ovog ulaznog pravca u Beograd sa severne strane i ostalim saobraćajnicama na ulazu u prestonicu potrebno je povećanje kapaciteta, kako bi se smanjile gužve. Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju potvrdili su za eKapiju da je tako nešto u planu za Surčinski i Batajnički put, dok za sada nisu planirane aktivnosti na Avalskom i Smederevskom putu.

- Direkcija sprovodi aktivnosti na realizaciji Vojvođanske i Surčinske ulice od saobraćajnice T-6 do autoputske obilaznice u skladu sa Planom detaljne regulacije za ulice Vojvođansku i Surčinsku od saobraćajnice T-6 do autoputske obilaznice - I faza, od saobraćajnice T6 do saobraćajnice koja povezuje predmetni saobraćajni pravac sa aerodromom "Nikola Tesla" - navodi se u ogovoru Direkcije.

Direkcija je, kako dodaju pred Republičkim geodetskim zavodom pokrenula postupke deobe i sprovođenja promena u katastru u cilju formiranja građevinskih parcela. Po okončanju postupaka u RGZ-u steći će se osnov za formiranje elaborata za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i sprovođenje daljih aktivnosti u cilju izgradnje Surčinskog puta.

Kada je reč o Batajničkom, odnosno Starom novosadskom drumu, tokom 2020. godine Direkcija planira pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju Batajničkog puta sa infrastrukturom u dužini od oko 2.000 m na delu od Ciglane ka naselju Batajnica.

- U prethodnom periodu u nadležnoj službi za katastar nepokretnosti sprovedeni su postupci formiranja građevinske parcele za proširenje Batajničkog puta, a trenutno su u toku aktivnosti na rešavanju imovinsko pravnih odnosa na trasi saobraćajnice - kažu iz Direkcije i dodaju da programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta nisu planirane aktivnosti na realizaciji Avalskog i Smederevskog puta.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.