NavMenu

Kraljica sportova na Smederevskoj tvrđavi - Raspisan tender za gradnju moderne atletske staze sa skakalištima i zaletištem za bacanje koplja

Izvor: eKapija Petak, 22.05.2020. 12:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jamikorn Sooktaramorn/shutterstock.com)Ilustracija
Atletski savez Srbije raspisao je javnu nabavku za izgradnju atletske staze na atletskom stadionu unutar Tvrđave u Smederevu. Procenjena vrednost javne nabavke je 25 miliona dinara bez PDV-a. To je za eKapiju rekao Jovan Kantar iz Atletskog saveza Srbije.

- Tražili smo sredstva od Ministarstva omladine i sporta i taj projekat je odobren - rekao je Kantar.

Radovi, prema njegovim rečima podrazumevaju izgradnju podloge na već postojećoj stazi na Tvrđavi.

Odabrani izvođač imaće zadatak da nabavi i ugradi sintetičku podlogu, sertifikovanu od strane Svetske atletike tipa "Spray coating" debljine 13 mm, a isporučilac treba da je sa spiska sertifikovanih proizvođača podloge od strane SA.

Staza se sastoji od šest pojedinačnih staza u krivini, i osam u pravcu.

Prva staza dužine 400 m, sadržaće zaletišta za skok udalj i troskok, kao i komletnog segmenta na severnoj strani pod tartanom u okviru kojeg je smešteno zaletište za skok motkom, skakalište za vis, jama za stipl i zaletište za bacanje koplja. Na južnoj strani je projektovano zaletište za bacanje koplja.

Rok za podnošenje punuda je 29. jun 2020, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Gradnja atletske staze u Smederevu je započeta 2012, kada je kamen temeljac u Tvrđavi postavio slavni skakač uvis Sergej Bupka, a tada je najavljeno da će staza nositi njegovo ime.

I. M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.