NavMenu

Kraljev trg na Zlatiboru dobiće šetalište sa podnim grejanjem i plutajuću binu - Investicija vredna 2 mil EUR

Izvor: B92 Sreda, 20.05.2020. 17:30
Komentari
Podeli
(Foto: Ivan Bukvic/ shutterstock.com)
U srcu najvećeg turističkog centra u Srbiji već mesec dana radovi na rekonstrukciji izvode se u punom jeku.

Kraljev trg na Zlatiboru dobiće potpuno nov izgled, a od 15. jula ponovo će biti u funkciji i spreman za turiste.

- Iskoristili smo vanredno stanje da završimo najgrublje radove. Pešačka staza biće dugačka 1.300 metara. Promenada kreće od teniskih terena, preko Kraljevog trga i vodiće sve do hotela Tornik. Ceo taj popločani deo imaće podno grejanje, pa u zimskim mesecima neće biti potrebe za posipanjem soli i rizle, niti za upotrebom mašina za čišćenje. Pre nekoliko godina testirali smo da li je to na Zlatiboru moguće odraditi i dobili smo potvrdu, da je to izvodljivo - rekao je za RINU predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Za vreme radova Zlatibor je ostao bez jezera na Kraljevom trgu, jer je u sklopu radova predviđena i njegova rekonstrukcija. U planu je izmeštanje kišnog kolektora i izgradnja optočnih kanala, koji će sprečiti da površinske i bujične vode prljaju jezero.

- Od sada će se jezero puniti čistom izvorskom vodom. Biće odrađeni i dodatni radovi na čišćenju i sređivanju, postavljena plutajuća bina. U samom centru zameniće se i dopuniti dotrajale instalacije, vodovodna i kanalizaciona mreža. Vrednost radova iznosiće oko 2 mil EUR, jer uvek dodajemo još neke sadržaje. Novac smo obezbedili iz opštinskog budzeta i uz pomoć kompenzacije sa investitorima koji svoja sredstva ulažu u Zlatibor - kaže Stamatović.


Svi objekti i sportski sadržaji sa privremenim dozvolama, biće izmešteni iz centra u posebno građene objekte koji će se nalaziti na potezu od Zlatnog bora, pa do ulaska u centar Zlatibora. Radi se i na izmeštanju saobraćajnice u centru i novi ulaz iz pravca Nove Varoši, tako da će saobraćaj biti dodatno rasterećen, a turistima omogućen brži prolazak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.