NavMenu

Google Chrome lansirao dodatak koji olakšava organizaciju nagomilanih kartica Tab groups

Izvor: Startit Ponedeljak, 18.05.2020. 08:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Google Chrome lansirao dodatak koji će znatno olakšati organizaciju nagomilanih kartica.

Tab groups dodatak je dostupan u beta verziji Chrome-a, dok će sledeće nedelje biti i u standardnoj. Cilj dodatka je da organizuje sve kartice koje stoje nagomilane u pretraživaču, a koje će nam zatrebati u nekom trenutku. Kartice se mogu organizovati oznakama, imenima i bojama.

Kako prenosi TechCrunch, kompanija je posle višemesečnog testiranja došla do nekoliko ključnih parametara. Korisnici najčešće sortiraju kartice prema oblasti koju istražuju ili prema vremenskom prioritetu tokom rada na projektu. Zbog toga dodatak podržava više mogućnosti: uneti nazive za grupe kartica, ili, ukoliko ste vizuelni tip, boje i emotikone. Desnim klikom na karticu odaberete: "Dodaj karticu u grupu", a zatim pronađete već postojeću grupu ili napravite novu.

Slična funkcionalnost je omogućena i korisnicima drugih pretraživača. Opera je podržala opciju grupisanja kartica u najnovijoj verziji, a Vivaldi od prošle godine ima opciju automatskog grupisanja. Da li Chrome uvodi dodatke, jer je zabrinut zbog rivala?

Prema statistici Google Chrome ima za četiri odsto manji udeo na tržištu u odnosu na avgust prošle godine, ali i dalje drži dominantno mesto sa 67,15%. Da li je dalji razvoj proizvoda uslovio ovu promenu ili blaga oscilacija u tržišnom udelu nije krucijelno pitanje za one koji će tab groups rado koristiti jer im rešava problem džungle kartica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.