NavMenu

Konkurs "Od inspiracije do dela" - Poziv za umetnike i kreativce

Izvor: eKapija Subota, 16.05.2020. 13:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kuznetcov_Konstantin/shutterstock.com)Ilustracija
Nacionalna platforma "Srbija stvara" i studio za razvoj video igara Playrix RS, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDR), pozivaju sve profesionalne umetnike/ce i kreativce svih profila da se prijave na konkurs "Od inspiracije do dela".

Za učešće na nagradnom konkursu potrebno je poslati autorski video snimak (neće se ocenjivati tehnički kvalitet snimka) u trajanju od najviše 10 minuta, u kojem autor na kreativan, inovativan i edukativan način prikazuje svoj stvaralački put - od inspiracije do nastanka dela.

Radove je, putem WeTransfera, potrebno poslati na konkurs@serbiacreates.rs, najkasnije do 31. maja 2020. Stručna komisija, koju čine istaknuti predstavnici kulturnog i kreativnog sektora, odabraće 30 najboljih radova, čiji će autori biti finansirani iznosom od 75.000 dinara.

- Želimo da ukažemo na ogroman značaj i neophodnost kulture, umetnosti i kreativnih industrija, koje su bile od suštinske važnosti tokom trajanja vanrednog stanja. Vreme je da sada mi njih podržimo - rekla je viša savetnica Predsednice Vlade RS za kreativne industrije i turizam Ana Ilić, koja predvodi tim platforme "Srbija stvara.

Više informacija o propozicijama konkursa, temi i načinu slanja video sadržaja, možete pronaći na zvaničnom sajtu nacionalne platforme Srbija stvara, navedeno je na sajtu Narodnog muzeja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.