NavMenu

Uskoro nastavak izgradnje preostale deonice puta Opovo-Debeljača - Priključak na budući auto-put

Izvor: Dnevnik Petak, 15.05.2020. 12:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
Posao vredan skoro 300 miliona dinara za nastavak izgradnje preostale deonice puta Opovo-Debeljača, ugovoren je u sredu u prostorijama Mesne zajednice Debeljača.

Ugovor su potpisali predsednik Opštine Opovo Zoran Tasić i direktor beogradskog preduzeća Ras inženjering Đurađ Švraka, u prisustvu predsednika Opštine Kovačoca Milana Garaševića i članova Saveta MZ Debeljača. Novacza nastavak izgradnje puta je obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ugovor je potpisan za izgradnju deonice puta u dužini od 10,2 kilometra, a opštinski čelnici Kovačice i Opova veruju da će se do kraja ove, ili najkasnije početkom naredne godine, obezbediti novac i za preostala 2,4 kilometra ove saobraćajnice, koja je od velikog značaja za dve susedne južnobanatske opštine.

U izgradnji regionalne saobraćajnice Opovo-Debeljača u ulozi investitora je Opština Opovo. Zoran Tasić je istakao značaj ove saobraćanjice, jer će povezati dve susedne opštine, a dobiće na značaju izgradnjom novog auto-puta.

- Ovaj put nam je važan, jer 10 kilometara prolazi kroz teritoriju naše opštine, a važan je i za komšije iz Kovačice, jer će biti mnogo bliže Beogradu. Strateški je važno, jer će kroz naše dve opštine prolaziti budući auto-put, tako da ćemo pored priključka kod Sefkerina dobiti još jedan priključak i na ovoj saobraćajnici. Osim što će povezivati ljude, ovaj put će povezivati i privredu, tako da će i Debeljača i opština Kovačica puno dobiti izgradnjom ovog puta - smatra Tasić.

Milan Garašević očekuje da će završetkom ove saobraćajnice žitelji imati višestruke koristi:

- Biće nam bliži Beograd i aerodrom, što će veoma korisno biti za sve naše građane, kao i za buduće investitore. Kada je u pitanju auto-put Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji će presecati naše dve opštine, buduća kovačička petlja će imati veliki ekonomski značaj za ovaj kraj, dovesti investitore, podići cenu nekretnina, tako da sam ponosan što ćemo uspeti da ga završimo - rekao je Garašević, napominjući da je ova saobraćajnica važna za poljoprivrednike Debeljače, jer oni većim delom imaju posede na području katastarske opštine Opovo.

I predsednik Saveta MZ Debeljača Stevan Lazički veruje da će nova saobraćajnica puno značiti za razvitak privrede u Debeljači i opštini Kovačica, odnosno za zadržavanje mladih na selu.

Direktor Ras inženjeringa Đurađ Švraka je posle potpisivanja ugovora najavio da će mašine na gradilištu biti već za nedelju dana, a izgradnja će potrajati do kraja godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.