NavMenu

Srbija nastavlja da ulaže u ugalj, prve količine iz Radljeva 2022. godine - Država daje 500 mil EUR

Izvor: Blic Četvrtak, 14.05.2020. 11:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ArturNyk/shutterstock)Ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novootvoreni površinski kop Radljevo-Sever u rudarskom basenu Kolubara. On je istakao da je kop Radljevo jedan od najvažnijih za energetsku stabilnost Srbije u budućnosti.

- Oktobra 2019. godine počeli smo sa prvim otkopima ovde, a prvi ugalj očekujemo da iskopamo 2022. godine. Ovde ćemo uložiti 500 mil EUR a kapaciteti su dovoljni za narednih 60 godina. Ovde ćemo kopati 13-13,5 miliona tona uglja godišnje - naveo je Vučić.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je da su rudarske i energetske kompanije u uslovima pandemije i vanrednog stanja pokazale svoju stabilnost, održale redovnu proizvodnju i snabdevanje svim ključnim energentima.


- Posebno želim da se zahvalim posebno rudarima EPS-a koji su ostvarili rast proizvodnje uglja od 5,3% u odnosu na prethodnu godinu - rekao je Antić i dodao da će ovu godinu rudarski sektor i energetske kompanije završiti u plusu u odnosu na 2019. i tako doprineti rastu srpskog BDP-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.