NavMenu

Twitter najavio da će zaposlenima omogućiti da rade od kuće 'zauvek'

Izvor: eKapija Sreda, 13.05.2020. 12:34
Komentari
Podeli
(Foto: Twin Design/shutterstock)
Twitter će zaposlenima omogućiti da "rade zauvek" od kuće, rekao je izvršni direktor Jack Dorsei u imjelu poslatom, svim zaposlenima u utorak, 12.maja.

Portparol Twittera potvrdio je odluku britanskom listu Guardian, rekavši da je kompanija "jedna od prvih kompanija koja je prešla na model rada od kuće" zbog Covida-19.

- Imali smo jedinstvenu poziciju da brzo odgovorimo i omogućimo ljudima da rade kod kuće, s obzirom na naš naglasak na decentralizaciji i podržavanju distribuirane radne snage koja bi mogla da radi sa bilo koga mesta - navodi se u kompaniji na blogu.

- Proteklih nekoliko meseci je dokazano da to možemo učiniti. Dakle, ako su naši zaposleni u ulozi i situaciji koja im omogućava da rade kod kuće i žele da to rade zauvek, to ćemo i ostvariti.

Inače, Twitter je ohrabrivao rad od kuće od 2. marta, i omogućio svojim zaposlenima da rade od kuće, počevši od 11. marta.

Zaposleni koji preferiraju rad iz svojih domova, sada to mogu raditi na neodređeno vreme, objavio je Twitter u svojoj izjavi. Oni koji se žele vratiti u kancelariju verovatno će morati da sačekaju do septembra.

- Kada odlučimo da otvorimo kancelarije, povratak će biti postepen - navedeno je.

Inače, Twitter je odložio do daljeg gotovo sva poslovna putovanja zaposlenih i sve svoje događaje koje podrazumevaju sastanke uživo, do 2021. Takođe zaposlenima su povećavane naknade za kupovinu kućnog kancelarijskog pribora, uključujući stolove i stolice.

Podsetimo, i Google i Facebook su produžili svoju politiku rada od kuće do kraja 2020. dok je Amazon produžio rad od kuće do početka oktobra.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.