NavMenu

U srpskoj Sahari niče prava pustinjska oaza - Kod Banatskog Karlovca gradiće se kompleks sa hotelom, spa centrom, 5 bazena i dečjim akva parkom

Izvor: eKapija Sreda, 13.05.2020. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Olesia Bilkei/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Makel elektro iz Pančeva, koja se bavi prodajom rasvete i elektromaterijala, planira gradnju sportsko-rekreativno-ugostiteljskog kompleksa u Deliblatskoj Peščari, na oko 8.000 m2, u okviru izletišta Vekerle (Devojački Bunar) nadomak Banatskog Karlovca, u opštini Alibunar.

Kako je za eKapiju rekao vlasnik i direktor firme, Goran Divljak, reč je o investiciji vrednoj 2,5 mil EUR.

- Kompleks će sadržati hotel sa 120 ležajeva i u njegovom sklopu nalaziće se spa centar koji podrazumeva zatvoreni bazen, saunu, tursko kupatilo i slanu soba. Kao posebne celine izgradićemo restoran velikog kapaciteta, 5 bazena i dečji akva park sa dva manja bazena – navodi Divljak.

On dodaje da će u okviru kompleksa biti izgrađena i po dva fudbalska košarkaška i teniska terena.

- Postojaće i poseban deo za 20 kamp kućica sa svim priključcima, a imaćemo i mini zološki vrt sa manjim životinjama, s obzirom da dosta dece ide u Vršac koji je tu u blizini na ekskurzije pa u povratku svraćaju i Deliblatsku peščaru.
Plan kompleksa (Foto: Art Royal Inženjering)Plan kompleksa

Prema rečima našeg sagovornika, Deliblatska peščara je idealna za ovakav jedan kompleks, s obzirom na blizinu Beograda i Temišvara, ali i činjenicu da je prava vazdušna banja.

- Sokobanja, Zlatibor i Deliblatska peščara imaju isti vazduh. Zamislite da u Vojvodini, na 155 metara nadmorske visine, imate vazduh kao na Zlatiboru – kaže Divljak.

On ističe da će se kompleks graditi u tri faze i da će ceo projekat biti gotov za pet godina.

Urbanistički projekat za izgradnju ovog projekta, koji je izradio projektni biro Art Royal inženjering iz Pančeva, trenutno se nalazi na javnoj prezentaciji u Opštini Alibunar, do 18. maja.


U Opštini su za eKapiju rekli da je sledeći korak potvrđivanje urbanističkog projekta, posle čega sledi izrada potrebnih projekata za izdavanje građevinske dozvole, koju, prema rečima investitora, očekuju za mesec do mesec i po dana.

- Ovaj projekat će biti od velikog značaja za razvoj turizma na prostoru Devojačkog bunara, a time i za razvoj opštine Alibunar – poručili su iz Opštine.

U projektu, koji se nalazi i u digitalnom obliku na sajtu Opštine Alibunar, precizirano je da će restoran imati i sopstvene smeštajne jedinice (22 sobe i dva apartmana), dok će hotel imati na raspolaganju 39 soba i jedan apartman i kafe bar. Ceo kompleks imaće 98 parking mesta.

Branislava Petrović


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.