NavMenu

Infrastruktura železnica Srbije finansira izgradnju betonske ploče na koti 105 na Prokopu

Izvor: Beta Ponedeljak, 11.05.2020. 15:21
Komentari
Podeli
(Prokop) Kompanija Infrastruktura železnica Srbije objavila je da je na železničkoj stanici Beograd Centar počela izgradnju konstrukcije, odnosno betonske ploče na koti 105, koja će se nalaziti iznad budućeg prvog i drugog staničnog koloseka u Prokopu, a vrednost radova iznosi 1,257 milijardi dinara.

Radove će izvoditi beogradska kompanija Elita-cop, u zajedničkoj ponudi sa firmama Koto iz Beograda i KLM Inženjering TM iz Novog Sada, a rok za završetak je 450 kalendarskih dana, odnosno 9. avgust 2021. godine, navedeno je u saopštenju.

Vrednost radova obuhvata sve troškove realizacije ovog posla, odnosno radne snage, materijala, mehanizacije, opreme i izvodjenja građevinskih radova, a investitor projekta je Infrastruktura železnice Srbije.

Na osnovu realizacije ovog ugovora, kako je precizirano, u stanici Beograd Centar ukupno će biti izgrađena, proširena i promenjena betonska konstrukcija površine od 35.743 m2.

Novoizgradjena betonska konstrukcija u Prokopu nalaziće se iznad budućeg prvog i drugog staničnog koloseka, koji do sada još nisu izgrađeni.

Kada radovi na ovom objektu u Prokopu avgusta naredne godine budu završeni, Infrastruktura železnice Srbije započeće izgradnju prvog i drugog koloseka u stanici Beograd Centar, svaki dužine oko 500 metara.

Nova konstrukcija na koti 105, koja će se nalaziti iznad budućeg prvog i drugog staničnog koloseka, kao i ova dva koloseka, obuhvaćeni su projektom nove glavne prestoničke železničke stanice Beograd Centar u Prokopu.

Na ovaj način Infrastruktura železnica Srbije nastavlja aktivnosti na daljoj izgradnji Beograd Centra, kako bi konačno nakon pune četiri decenije projekat izgradnje nove glavne železničke stanice u Prokopu bio završen i ogromna investicija u Beogradski železnički čvor bila zaokružena i u potpunosti aktivirana, navedeno je u saopštenju.

Završetak svih projektovanih radova u železničkoj stanici Beograd Centar u skladu je i sa izgradnjom pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte, čija prva deonica izmedju srpske prestonice i Novog Sada prema najavama treba da bude završena u oktobru naredne godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.