NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Cilj je da Srbija bude u prvih pet zemalja sveta po uslovima poslovanja na Doing business listi

Izvor: Beta Ponedeljak, 11.05.2020. 13:26
Komentari
Podeli
Zorana Mihajlović (Foto: YouTube/screenshot)Zorana Mihajlović
Cilj Vlade Srbije je da država u narednih nekoliko godina dospe u prvih pet zemalja sveta po uslovima poslovanja na Duing biznis (Doing business) listi Svetske banke.

Ovo je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović na sastanaku Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na Duing listi Svetske banke o uslovima poslovanja i dodala:

- Pripremili smo ambiciozan akcioni plan za dalje unapređenje položaja Srbije na Duing biznis listi, koji će Vlada Srbije u najskorijem roku usvojiti.

Ona je dodala da će se, i pored uspeha u pogledu izdavanja građevinskih dozvola, dalje nastaviti sa poboljšanjem u ovom sektoru.

- Očekujem da i u svim ostalim oblastima, od otpočinjanja poslova, priključka na struju, katastra, dobijanja kredita i ostalih, učinimo neophodne napore i iskoristimo potencijal da dodatno napredujemo - istakla je Mihajlovićeva.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i resorni ministri finansija i rudarstva i energetike, Siniša Mali i Aleksandar Antić, bilo je reči o daljim aktivnostima Srbije na unapređenju položaja na ovoj rang-listi i konstatovano da su dosadašnje reforme koje je naša država sprovela, posebno u sektoru građevinarstva uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola, već prepoznate u svetu, saopštilo je Ministarsvo.

Svi učesnici sastanka izrazili su spremnost da u okviru svojih nadležnosti krenu u sprovođenje aktivnosti iz pripremljenog akcionog plana.

Sastanku su prisustovali i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnik ministarke pravde Čedomir Backović, direktori Republičkog geodetskog zavoda i Agencije za privredne registre, Borko Drašković i Milan Lučić, direktor Kancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović, kao i direktorka za regulatornu reformu u NALED-u Jelena Bojović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.