NavMenu

Montenegro Airlines ne planira poskupljenje karata, razmatra se uvođenje praznog sedišta

Izvor: Cafe Del Montenegro Nedelja, 03.05.2020. 09:30
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines za sada ne planira da poveća cene karata u odnosu na objavljeni tarifer po destinacijama, kažu u izjavi za CdM.

Dodaju da nastoje putnicima da omoguće što veću fleksibilnost po raznim pitanjima.

- Tako smo već početkom marta usvojili politiku fleksibilnosti promene karata, te su omogućene izmene bez doplate do kraja godine, kao i mogućnost zamene karata za putničke vaučere, koji se mogu iskoristiti putnici, ili preneti na druga lica u periodu od godinu dana - kažu iz MA za CdM.

Hoće li se mera distance primjenjivati u avionima, CdM je pitao Agenciju za civilno vazduhoplovstvo.

U Agenciji kažu da je mera distanciranja jedna od onih koja je najčešće pominjana u medijima prethodnih dana, ali ova, kao i ni bilo koja druga mera, još nije propisana.

- Imamo informacije da se pojedine značajne avio-kompanije protive uvođenju tzv. praznog sedišta, jer bi to značilo manji broj putnika u avionima i aktuelizovalo isplativost obavljanja komercijalnih letova - tvrde u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo u izjavi za CdM.

Napominju da su u stalnom kontaktu sa relevantnim globalnim i evropskim vazduhoplovnim institucijama, Međunarodnom organizacijom civilnog vazduhoplovstva (ICAO) i Agencijom Evropske unije za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) i prate donošenje njihovih mera i preporuka.

- U ovom trenutku intenzivno se razmatraju potencijalna rešenja i očekujemo da u prvoj polovini maja bude izvesno koja mjera se smatra primjerenom. Za očekivati je da mere koje se usvoje imaju obavezujući karakter i kao takve će biti obavezne za sprovođenje od strane svih - navode u toj agenciji.

Iz Montenegro Airlinesa poručuju da će oni pratiti i poštovati direktive i preporuke svih relevantnih vazduhoplovnih vlasti, kako u Crnoj Gori, tako i u zemljama ka kojima leti.

Evropska komisija bi do sredine maja trebalo da predstavi niz pravila za bezbedan nastavak putničkih letova nakon ukidanja vanrednih mera, uključujući socijalno distanciranje na aerodromima i u avionima, kao i obavezne zaštitne maske za posadu i putnike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.