NavMenu

Četiri tekstilne kompanije iz Novog Pazara na sajmu u Dizeldorfu

Izvor: Beta Petak, 15.01.2010. 08:29
Komentari
Podeli

Četiri tekstilne kompanije iz Novog Pazara nastupiće na zajedničkom štandu na Sajmu mode u Dizeldorfu, od 7. do 9. februara ove godine pod sloganom "Jeans from Serbia".

Novopazarske firme, "Exit", "Denis star", "Benneli" i još jedna koja će naknadno biti odabrana, na ovom sajmu će nastupiti uz finansijsku podršku Agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u organizaciji Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka (SEDA).

Šef regionalne kancelarije USAID-a Ahmet Halilagić rekao je juče (14. januar 2010. godine) novinarima da je cilj ovog projekta da se sa uspešnim novopazarskim firmama osvoji tržiste zemalja Evropske unije, kao i da se obezbede nova radna mesta, bolja prodaja proizvoda i rast ekonomije.

- Srbija ide u pravcu otvaranja ka Evropi, a na nama je da pokušamo da budemo prisutni na evropskom tržistu sa najboljim proizvođačima- rekao je Halilagić nakon zvaničnog potpisivanja ugovora između ovih firmi i organizatora njihovog odlaska na sajam.

On je dodao da su te firme dostigle nivo kvaliteta proizvoda koji može da bude prihvatljiv za potrebe evropskog tržišta.

Halilagić je dodao da je vrednost projekta 39.000 dolara, od kojih će USAID izdvojiti 30.000, dok će 9.000 dolara izdvojiti firme koje će nastuptiti na sajmu.

Halilagić je istakao da je partner na ovom projektu i Privredna komora Srbije, kao i kancelarija njenog predstavništva u Frankfurtu koja će tokom sajma organizovati poslovne susrete sa potencijalnim kupcima i distributerima.

Vlasnik firme "Benneli" Berat Kurtanović rekao je da će oni predstavljati ne samo Novi Pazar, već i čitavu Srbiju, kao jedini predstavnici zemlje na ovom sajmu.

- Na sajmu ćemo predstavljati i ostale kompanije koje su na putu da se razvijaju, naročito 130 firmi koje su članice Udruženja tekstilaca. Očekujmo da dostojno predstavljamo grad i zemlju, ali i da u ekonomskom smislu napravimo pomake i zaposlimo još radnika- rekao je Kurtanović.

On je rekao da su sve firme već pripremile kolekciju za sajam, čija je tema jesen- zima 2010. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.