NavMenu

Nektar razmišlja o kupovini firme Fresh & Co, uloženo 2.5 miliona evra u novi pogon

Izvor: Danas Petak, 28.10.2005. 08:36
Komentari
Podeli


Razmišljamo o kupovini kompanije Fresch & Co. (proizvođač nekst sokova), ali zasad je u prednosti Koka Kola koja već duže pregovara sa čelnicima ove firme - rekao je Bojan Radun, izvršni direktor Nektara iz Bačke Palanke, precizirajući da su u toku i finansijki proračuni.

Tokom razgovora u Vladičinom Hanu u pogonu voćnih koncentrata i kaša, koji je Nektar kupio kao deo Delišesa, Radun je potvrdio da je Nektar postao najveći proizvođač sokova na Balkanu i najveći prerađivač voća u jugoistočnoj Evropi. Ove godine će proizvesti sto miliona litara sokova, a prihod će najverovatnije dostići 40 miliona evra, od čega će 7,5 miliona biti od izvoza. Za ovakve rezultate i rast proizvodnje od 90 do 200 odsto umnogome je zaslužna i Fabrika u Vladičinom Hanu, otkad je od bivšeg gubitaša, ulaganjem više od 2,5 miliona evra, stvoren jedan od najvećih izvoznika na jugu Srbije, sa svim postojećim međunarodnim sertifikatima za kvalitet, bezbednost hrane i ekološku proizvodnju.


Nektar će uskoro startovati sa pakovanjem sokova i nektara u limenke i staklenu ambalažu, a u procesu uhodavanja su i pogon sa PET ambalažom i proizvodnja domaćeg energetskog pića.

Tagovi:
Bojan Radun
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.