NavMenu

Građevinskim radnicima dozvoljeno kretanje tokom policijskog časa

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.04.2020. 18:32
Komentari
Podeli
Ilustracijama (Foto: CoolKengzz/shutterstock.com)Ilustracijama
Najnovijim izmenama Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja predviđeno je da se zabrana kretanja na javnim mestima ne primenjuje na građevinske radnike angažovane na propisno prijavljenim gradilištima niskogradnje i visokogradnje.

Podsetimo, zabrana kretanja radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od te bolesti, za vreme vanrednog stanja i dalje ostaje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica) za svе ostale.

- Iako se na građevinske radnike, na osnovu napred navedene izmene uredbe, više ne odnosi obaveza pribavljanja dozvole od strane organa Unutrašnjih poslova, predlažemo poslodavacima da radi lakše saradnje sa organima unutrašnjih poslova pri legitimisanju ovih lica u vreme zabrane kretanja i brže provere informacija, za sva ova lica na Memorandumu firme poslodavac sam izda Nalog za kretanje za svakog pojedinog lica sa njegovim imenom i prezimenom, brojem ugovora o radu po kom je angažovan kod poslodavca, poslovima koje obavlja i oznakom prijavljenog gradilišta na kome trenutno obavlja poslove i nazanakom da se pomenuti nalog izdaje u cilju obavljanja napred navedene radne obaveze te da se u druge svrhe ne može koristiti, sa naznačenim datumom izdavanja i obaveznim potpisom od strane poslodavca - saopštili su iz Unije poslodavaca Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Komanda vazduhoplovstva u Zemunu 25 godina čeka obnovu - Kada će početi i ko će je finansirati još nije poznato

Sagrađena je pre bezmalo jednog veka. Njenu lepotu ni do danas ne može da zaseni nijedna palata u Glavnoj ulici, a pred tom Labudicom, kako su je Zemunci nazivali, kule koje se množe širom grada zauvek će ostati ružni pačići. Zajedno sa zgradom nekadašnje Državne štamparije BIGZ-om i zdanjem Banovine u Novom Sadu čini trilogiju jednog od najvećih srpskih arhitekata Dragiše Brašovana. Oštećena je u NATO bombardovanju pre četvrt

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.