NavMenu

Vlada SAD razmatra ulazak u vlasništvo naftnih i gasnih kompanija

Izvor: Tanjug Subota, 25.04.2020. 15:29
Komentari
Podeli
(Foto: Pix One/shutterstock.com)
Vlada SAD razmišlja o ulasku u vlasništvo američkih energetskih kompanija kako bi pomogla domaćem naftnom i gasnom sektoru pogođenom korona krizom, izjavio je danas američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Predsednik SAD Donald Tramp je, u obraćanju zajedno sa Mnučinom na jednom skupu u Beloj kući, rekao da želi da pomogne američkoj industriji i da je predložio federalnoj vladi mogućnost avansne kupovine goriva za državu, kao i kupovinu avionskih karata unapred, prenosi Rojters.

- Razmatramo gomilu alternative. Ovo shvatite kao jednu od alternativa, a ima ih mnogo - rekao je Mnučin, povodom mogućeg ulaska države u vlasništvo energetskih kompanija.

Naftni sektor je teško pogođen dramatičnim padom tražnje jer je epidemija korona virusa praktično zaustavila ekonomije širom sveta.

Predsednik Tramp je podržao Mnučina da razmotri kupovinu nafte za kasnije korišćenje.

- Sjedinjene Države su najveći potrošač nafte. Mogli bismo da kupujemo naftu po super ceni u fjučersima. To kompanijama daje infuziju koja im je potrebna, a mi ćemo imati naftu po izvrsnoj ceni u budućnosti - rekao je Tramp.


Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.