NavMenu

MK Group podržava mere za pomoć privredi, ali ih neće koristiti

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.04.2020. 14:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija MK Group neće koristiti mogućnosti koje proizilaze iz uredbi Vlade Srbije za pomoć privredi, čime će budžet Srbije imati na raspolaganju dodatnih 5 mil EUR, saopštila je danas ta kompanija.

Kako su naveli iz MK Group, podržavaju mere koje će omogućiti privredi Srbije da lakše prebrodi krizu izazvanu pandemijom virusa COVID-19, ali, kako navode, svesni teške situacije u kojoj se nalazi domaća privreda, MK Group i njene kompanije članice, neće koristiti te mogućnosti.

- Takođe se nadamo da će i druge velike korporacije, koje imaju mogućnost, postupiti na sličan način. Ovakvim odricanjem omogućićemo više finansijskog prostora za opstanak onih privrednih subjekata koja nisu u mogućnosti da se samostalno nose sa ovom vanrednom situacijom - saopštila je ta kompanija.

Oni su podsetiil i da je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, ustupio kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, a kompanija je donirala proizvode, novac za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa i za te svrhe do sada je izdvojila 43 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.