NavMenu

Završena rekonstrukcija auto-puta od Kuzmina do Batrovaca - Problem nabavka opreme i repromaterijala iz drugih zemalja

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.04.2020. 10:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rajko Karišić)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrurkure Zorana Mihajlović izjavila je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da je u vreme epidemije završena rekonstrukcija auto-puta od Kuzmina do Batrovaca, odnosno do granice sa Hrvatskom.

- Svi veliki infrastrukturni projekti u Srbiji se realizuju i u vreme epidemije koronavirusa i danas se u Srbiji gradi oko 520 kilometara puteva i pruga, na kojima je trenutno angažovano 2.600 radnika na koje sam veoma ponosna. Vrednost tih projekata je 2,6 mlrd EUR. Život ne sme da stane, moramo da mislimo i na dan posle - izjavila je Mihajlović.

Ona je rekla da se radovi izvode na nekoliko novih auto-puteva, kao i u železničkom saobraćaju, preneto je na sajtu Ministarstva.

- Grade se Moravski koridor, auto-putevi od Sremske Rače do Kuzmina i Ruma-Šabac-Loznica, kao i brza pruga od Beograda do Budimpešte. Pored toga, na rekonstrukciji i rehabilitaciji regionalnih i lokalnih puteva angažovano je oko 14 hiljada radnika. Neke deonice smo završili, poput auto-puta od Batrovaca do Kuzmina - rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da postoje i poteškoće u realizaciji projekata.

- Najveći problem nam je nabavka opreme i repromaterijala koji dolazi iz drugih zemalja. Biće promena u dinamici ali ne očekujemo velika kašnjenja. Hvala građevinarima i svim kompanijama koje se uklapaju sa ovim promenama i rade na tako važnim projektima. Neki ne viđaju svoje porodice, već su sve vreme u kampovima u kojima je potpuno organizovan život i rad. Takav slučaj je, na primer, sa 1.500 radnika angažovanih na brzoj pruzi od Beograda do Stare Pazove - izjavila je.

Potpredsednica Vlade istakla je da je bezbednost radnika i poštovanje svih mera u vreme epidemije na prvom mestu, te da se radi svuda gde postoje uslovi za to.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.