NavMenu

Kako bi moglo da izgleda letovanje u Italiji - Na plažama kabine od pleksiglasa, ili razdvajanje ležaljki?

Izvor: Tanjug Sreda, 15.04.2020. 11:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: BlueOrange Studio/shutterstock.com)Ilustracija
U Italiji, jednoj od najteže pogođenih zemalja pandemijom koronavirusa, radi se na planu spasavanja letnje turističke sezone.

Jedna od ideja za osiguravanje bezbednosti na plažama su kabine od pleksiglasa, kojima bi bila razdvojena mesta sa suncobranima i ležaljkama.

Rešenje koje je jedna građevinska kompanija iz regiona Emilija-Romanja, na jadranskoj obali Italije, o kabinama od pleksiglasa koje bi osigurale bezbedno rastojanje posetilaca, ipak, nije se svima dopalo, pišu italijanski mediji.

Stručnjaci ocenjuju da bi taj koncept mogao bi da izazove više problema sa dehidratacijom nego što bi sprečio širenje virusa.

Ocenjuje se da će jedina mogućnost otvaranja letnje sezone biti postavljanje suncobrana i ležaljki na bezbednoj razdaljini, čime će, prema procenama, njihov broj biti smanjen za 50%.

Italija je produžila mere opšteg karantina do 3. maja i sve je više onih koji se suočavaju sa ekonomskim posledicama blokade pošto je, prema proceni turističke organizacije "Konfturizmo", ta država ostala bez 30 miliona turista u periodu od marta do maja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.