NavMenu

Smithfield Foods, vodeći svetski prerađivač svinjskog mesa, zatvara fabriku u SAD na neodređeno vreme

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 13.04.2020. 13:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: racorn/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Smithfield Foods, vodeći svetski prerađivač svinjskog mesa, saopštila je da će zatvoriti fabriku u SAD na neodređeno vreme zbog naglog širenja koronavirusa među zaposlenima.

U saopštenju Smithfield-a upozorava se na moguću nestašicu svinjskih prerađevina, jer su zalihe na izmaku, pošto obustava rada u klanicama izaziva poremećaj u američkom lancu snabdevanja hranom, smanjuje dostupnost mesa u prodavnicama i stočare ostavlja bez prodajnih mesta za stoku.

Kako izveštava Reuters, Smithfield je produžio obustavu rada u pogonu Sju Fols, u Južnoj Dakoti, nakon što je prvobitno najavio da će privremeno zatvoriti fabriku radi dezinfekcije prostora.

Taj pogon je jedan od najvećih za preradu svinjskog mesa u SAD, koji učestvuje sa 4% do 5% u ukupnoj američkoj proizvodnji svinjskog mesa, navodi se u saopštenju kompanije.

Guvernerka Južne Dakote Kristi Noem izjavila je u subotu da je 238 zaposlenih u Smithfieldu zaraženo koronavirusom, što čini 55% od ukupnog broja slučajeva u toj državi.

Noemova i gradonačelnik Sju Folsa su preporučili kompaniji da zatvori fabriku, koja broji oko 3.700 radnika, najmanje na dve nedelje.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

06.05.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia ima planove za širenje poslovanja na kineskom tržištu

Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije kovida, napisao je Džejms Hogan, bivši izvršni direktor Etihada. - Značaj novih linija od Beograda do Šangaja i Guangdžoua ne može se potceniti ako se ima u vidu očekivanje da će 130 miliona građana Kine putovati u inostranstvo tokom 2024.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.