NavMenu

"Mazda" se udružuje sa "Fordom"

Izvor: B92 Sreda, 06.01.2010. 09:31
Komentari
Podeli

Predsednik japanske "Mazde" Takaši Jamanući saglasio se sa predsednikom američkog "Forda" Alenom Malalijem da se nastavi proces udruživanja dveju auto-kompanija.

Jamanući je istakao da je u decembru razgovarao sa predsednikom "Forda" i da je u tim razgovorima potvrđeno da nema nikakve promene u odnosima dveju firmi, bez obzira na seriju promena u poslovnoj saradnji u globalnoj auto-industriji.

Među takvim primerima je i decembarska odluka "Suzikija" i nemačkog "Wolksvagena" o udruživanju kapitala i čvršćem povezivanju. U pregovorima "Mazde" i "Forda", američka kompanja je saopštila da namerava da zadrži 11% akcija u japanskoj.

Jamanući je objasnio da je "Ford" prodao deo "Mazdinih" akcija krajem 2008. zbog finansijske krize i da tu odluku ne bi trebalo tumačiti kao promenu strateških odnosa dveju firmi.

Direktor "Mazde" je naglasio da strateško partnerstvo sa "Fordom" neće biti poljuljano i da će dve strane sarađivati u oblastima koje su od obostrane koristi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.