NavMenu

Stroga pravila u kompaniji Zijin u Boru - Otkaz za radnike koji imaju simptome korone, a nisu se samoizolovali

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 09.04.2020. 08:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/romanakr)Ilustracija
Menadžment kineske kompanije Zijin, strateški partner RTB Bor, je doneo naredbu o otpuštanju svakog radnika iz borske kompanije za koga se utvrdi da je zaražen koronavirusom, a nije se samoizolovao navode Novosti.

Prema saznanjima Novosti, menadžment kineske kompanije je na svim vidnim mestima u preduzeću koji broji 5.000 radnika istakao obaveštetnje po kome će svaki zaposleni koji bude imao kontakt sa zaraženim osobama, ali i oni koji nemaju masku ili odu da kupe doručak dobiti otkaz.

U pitanju su ove naredbe:

- Svi zaposleni tokom rada moraju da nose zaštitne maske za lice, ukoliko neko prekriši ovu naredbu, biće strogo kažnjen, čak i raskidom Ugovora o radu.

- Zaposlenima je zabranjeno da izlaze radi kupovine doručka u vreme pauze, doručak donesite od kuće.

- Zaposleni ili članovi njihovih porodica koji su primetili simptome, ili su bili u kontaktu sa licem koji je stiglo iz inostranstva, ili su bili u kontaktu sa licem kod koga je potvrđeno prisustvo virusa, samoinicijativno da se izoluju i da o tome obaveste Kompaniju. U surotnom, ako se otkrije istina, sa zaposlenim, zatim rukovodiocem smene i rukovodiocem radne jedinice biće raskinut Ugovor o radu.

- Sa zaposlenima koji, zbog kršenja mera koje su donete od strane Vlade i Kompanije, budu zaraženi korona virusom, Kompanija će raskinuti Ugovor o radu.

Novosti su objavile i obaveštenje koje je istaknuto na svim oglasnim tablama RTB-a a koji je potpisao generalni direktor Ksiming Jian.

Kineska kompanija Zijin je 63% vlasništva RTB Bor kupila 18. decembra 2018. za 350 mil USD, a nadaju se da će samo ove godine ostvariti profit veći od 100 mil USD.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.