NavMenu

Javni dug u februaru povećan za 0,2% na 49,1% BDP-a

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 06.04.2020. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: wrangler/shutterstock.com)
Udeo javnog duga u bruto domaćem proizvodu Srbije u februaru 2020. iznosi 49,1%, što je povećanje za 0,2% u odnosu na januar ove godine kada je iznosio 48,9%, podaci su koje je danas objavilo Ministarstvo finansija.

U nominalnom iznosu javni dug je na kraju februara 2020. godine iznosio 24,36 mlrd EUR.

Na kraju januara ove godine javni dug je iznosio 24,20 mlrd EUR, dok je na kraju decembra prošle godine bio 23,94 mlrd EUR, što je činilo 52% BDP-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.