NavMenu

Za 2021. najavljen početak izgradnje auto-puta ili pruge Požega-Duga Poljana?

Izvor: B92 Ponedeljak, 06.04.2020. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Od sledeće godine očekujte odmah početak radova na izgradnji "pruge" Požega-Duga Poljana, čime bismo Pešter povezali sa Beogradom, a sa druge strane i sa Sarajevom, kazao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Novom Pazaru.

Posredi je najverovatnije lapsus lingve predsednika, s obzirom da preko Duge Poljane treba da pređe deonica auto-puta koji treba da spoji Srbiju i Crnu Goru, odnosno Požegu i Boljare. Pruga tom trasom - nije pominjana, mada u starim planovima postoji i gradnja železnice do Novog Pazara.

Predsednik je dodao da će se graditi i brza magistrala Novi Pazar-Raška-Kraljevo.Vučić je rekao da je u prethodnih nekoliko dana ukupno 248 kamiona sa srpskom robom poslato na Kosovo i Metohiju i istakao da nema nestašica bilo kojih proizvoda.


Podsetmo, Vučić je stigao danas pre podne u Novi Pazar, novo žarište virusa korona, gde je uručio deset kliničkih i tri transportna respiratora za novopazarsku bolnicu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.