NavMenu

Yura u Rači produžila prekid proizvodnje do kraja ove sedmice

Izvor: Beta Ponedeljak, 06.04.2020. 10:46
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Kompanija Jura (Yura) u Rači u kojoj je danas trebalo da bude nastavljena proizvodnja prekinuta 26. marta zbog situacije sa korona virusom, odlučila je da radnici ne dolaze na posao do kraja ove sedmice, rečeno je Beti u ovoj kompaniji.

Kako su naveli, odluka o prekidu rada je doneta zbog toga što je i sam proces proizvodnje organizovan tako da su radnici blizu jedan drugoga.

U kompaniji su rekli da će i dalje pratiti epidemiološku situaciju i mere države te će u skladu sa tim donositi buduće odluke o radnom angažovanju.

Postoji mogućnost da se kasnije organizuje minimum rada u proizvodnji uz poštovanje svih propisanih mera zaštite radnika.


U kompaniji su i dalje angažovani zaposleni u administraciji, ali kako kažu, oni se nalaze na propisanoj distanci.

Kako Beta nezvanično sanaje, radnici Jure su danas, posle isteka odsustva, došli na posao, ali nisu želeli da rade, te je posle toga kompanija odlučila da produži prekid rada i ove sedmice, i radnici prve smene su zatim vraćeni kući.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.