NavMenu

Za 10 dana prve mere za podršku privredi - Najavljeno više milijardi evra

Izvor: Tanjug Sreda, 25.03.2020. 12:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Family Business/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država obezbediti značajnu pomoć privrednicima i da se priprema ozbiljan paket mera, kao i da će biti uloženo više milijardi evra u privatni sektor.

- Mi ćemo za 10 dana ali i ranije, izaći sa prvim velikim i značajnim merama, pa ćemo da sednemo da vidimo šta je to sto još možmeo i šta šta možemo da očekujemo od vas - rekao je Vučić tokom posete volonterima i privrednicima koji šalju pomoć ugroženima.

Vučić je istakao da je Srbija spremnije dočekala krizu izazvanu virusom korona nego druge zemlje.

- Imaćete značajnu pomoć države, to vam garantujem - poručio je Vučić privrednicima.

Zahvalio je privrednicima što su mnogo pomogli i donirali svoje proizvode u velikim količinama, kao i što su novac i za mašine do kojih se sada teško dolazi.

- Pokazali ste, ne samo odgovornost, već i borbenost i ljubav prema sopstvenoj zemlji i na tome sam vam izuzetno zahvalan - poručio je Vučić.

Kaže da i velike i uspešne firme osećaju zbog ove situacije probleme i da zato država za njih priprema veliki i ozbiljan paket mera.

Rekao je da Srbija neće primeniti drastično smanjenje plata u javnom sektoru.

Predsednik je dodao i da će se sa privrednicima razgovrati i o korporativnim obveznicima i drugim načinima kako bi država mogla da im pomogne, kako bi se sačuvao privatni sektor.

Napomeno je da je, ipak, u ovom trenutku zdravlje ljudi prioritet i zamolio ih da dobro obezbede radnike koji i dalje rade sa zaštitinom opremom i da brinu o njihovim životima.

Vučić kaže da što se tiče mera, postoje dva pristupa po pitanju plata i poreza i da će pokušati da se nađe najbolje rešenje i za državu i poslodavce.

Kako je rekao, javni sektor je u teškom stanju trenutno, ali u relativno dobrom ako se uporedi sa oni u zemljama u okruženju. Naglasio je i da država hoće da ojača privatni sektor.

- Donećemo dobre mere, ne kažem da će neko moći da pokriva nelikvidnost, ali da će gubici manji nego što se očekuje u to sam siguran - poručio je Vučić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.