NavMenu

Rapisan tender za radove na uređenju turističkog kompleksa Vitkoviće na jezeru Gazivode - Naredni planovi postavljanje bungalova i izgradnja etno-restorana

Izvor: eKapija Sreda, 25.03.2020. 15:48
Komentari
Podeli
Budući izgled kompleksa (Foto: Suat Ljajić)Budući izgled kompleksa
Regionalna razovojna agencija Sandžaka SEDA raspisala je tender za drugu fazu radova na uređenju turističkog sportsko-rekreativnog kompleksa "Vitkoviće" na jezeru Gazivode.

Kako se na obali jezera Gazivode kod Novog Pazara i prethodnih meseci se radilo, ovom fazom, kako se navodi u dokumentaciji, predviđeni su završni građevinski radovi.

Po realizaciji, sledi i treća faza, kojom će ceo projekat biti zaokružen, rečeno je iz agencije SEDA za eKapiju.

Naime, ovim tenderom su predviđeni: pripremni radovi, te radovi na gornjem i donjem stroju, betonski i armirano betonski radovi, koji uključuju izgradnju staze za ribolovce, nabavku i dovoz rečnog šljunka i rečnog peskovito-šljunkovitog materijala za donji i gornji sloj plaže, te postavljanje drvenog seta - stolova i klupa i nabavku i ugradnju drvenih kanti za otpad.

Iz agencije SEDA za naš portal, rečeno je, da će nakon realizacije ove faze, biti sprovedena još jedna nabavka, kojom će biti postavljeni bungalovi, izgrađen etno-restoran i nabavljena oprema za ribare i kajakaše.

- Ovom, drugom fazom biće završeno 93% svih radova. Što se tiče same plaže, ona će biti funkcionalna već ove godine, suncobrani, klupe sve će biti postavljeno u okviru ove faze. Realizacija etno-restorana je u fazi pregovora, kako bi se uspostavilo javno-privatno partnerstvo, te će u sledećoj fazi radova, pored bungalova, biti definisan i taj projekat - rekao je Almir Šaćirović iz agencije SEDA.

Rok za podnošenje ponuda je 27. april do 13 sati, dok će otvaranje ponuda biti obavljeno istog dana, u 13.15. Kako se navodi, rok za izvođenje građevinskih radova ne može biti duži od 35 kalendarskih dana od uvođenja u posao izvođača radova.
Budući izgled kompleksa (Foto: Suat Ljajić)Budući izgled kompleksa
Prvom fazom, kako je Šaćirović objasnio za eKapiju, završeni su radovi na obezbeđenju obale od poplava, te su podignuti nasip a nasuto je oko 50.000 tona zemlje.

Kako je eKapija pisala, posebno je naglašeno da će svi divlje sagrađeni objekti biti uklonjeni, kako bi taj prostor, prirodno bogat, bio na raspolaganju ljudima iz ovog regiona i turistima. Širina šljunkovite plaže biće više od 20 metara, a u pojedinim predelima i oko 40 metara.

Budući izgled kompleksa (Foto: Suat Ljajić)Budući izgled kompleksa
Nosioci projekta su Grad Novi Pazar i Regionalna razvojna agencija Sandžaka Seda, partneri na projektu biće Sportski Savez Novog Pazara, Kancelarija za mlade Novog Pazara, Gradska Organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar, Kajakaški Klub Stari grad, Odred Izviđača Sandžak i Turistička Organizacija Novog Pazara.


Idejno rešenje ovog projekta radio je projektant Suat Ljajić.


Gazivode privlače veliki broj turista

Podsetimo, jezero Gazivode se prostire od opštine Zubin Potok, na severu Kosova, pa do dela opštine Tutin, tj. sela Ribariće. Dužine je 24 kilometara, a visina brane je 107 metara. Brana je izgrađena od prirodnih materijala (kamenja, zemlje i gline) i kao takva jedna je od najvećih u Evropi.

Kamen temeljac za izgradnju brane budućeg veštačkog jezera Gazivode postavljen je 1972. godine. Veštačko, akumulaciono jezero je napravljeno pregrađivanjem reke Ibar u gornjem toku, površine 11,9 km2.

Iako pored jezera nema ugostiteljskih objekata, veliki broj ljudi obilazi ovo jezero. Tokom cele godine prisutan je veliki broj ribara, pošto je jezero izuzetno bogato ribom. Leti dolaze i kupači iz obližnjih opština i gradova, Zubinog Potoka, Kosovske Mitrovice, Tutina, Novog Pazara itd. Iznad jezera se prostire planina Mokra Gora.

S. Petrović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.