NavMenu

Zatvorene fabrike Igman i Ginex - Direktori zaraženi virusom korona

Izvor: Indikator Subota, 21.03.2020. 13:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stoyan Yotov/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon što su zabeležena dva slučaja zaraze virusom korona rukovodilaca dve kompanije namenske industrije u Bosni i Hercegovini, Đahida Muratbegovića iz konjičkog Igmana i Munevere Fočo iz goraždanskog Ginexa, uvedena su mere obustave proizvodnje.

Kompanija Igman iz Konjica će na period od 14 dana obustaviti proizvodnju, tokom koga će biti izvršena dezinfekcija proizvodnog pogona kako bi se nakon toga proizvodnja mogla nastaviti.

Muratbegović je zaražen virusom korona, zajedno sa još tri osobe iz Konjica.

Za vreme prekida proizvodnje radnici će biti upućeni na kolektivni godišnji odmor.

Kantonalni štab Civilne zaštite BPK Goražde naredio je u petak, 20. marta, hitnu obustavu rada privrednih subjekata u industrijskoj zoni Pobjeda na 15 dana nakon prvog slučaja zaraze virusom, koji je registrovan kod direktorice kompanije Ginex Munevere Fočo.

Ona se, kao i Muratbegović zarazila na nedavnoj proslavi 70 godina kompanije Igman u Konjicu, na koju je virus doneo jedan gost iz Srbije.

- Situacija je veoma ozbiljna u skladu s tim ćemo doneti određene mere - izjavila je Edita Velić, komandant štaba Civilne zaštite BPK Goražde.

Osim Ginexa u Industrijskoj zoni Pobjeda deluju i druge značajne kompanije, kao Pobjeda Rudet i Pobjeda Tehnology.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.