NavMenu

Detaljno uputstvo privrednim subjektima za izdavanje dozvola za kretanje radnika u noćnim satima

Izvor: eKapija Petak, 20.03.2020. 08:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Yancy Min/unsplash)Ilustracija
Ministarstvo privrede objavilo je Instrukciju za privredne subjekte u vezi sa postupkom za izdavanje dozvola za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova.

U skladu sa Naredbom o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, dozvole za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zahtev za izdavanje dozvole podnosi se na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, elektronskim putem, preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs.

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na elektronsku adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.


Ukoliko se dozvola za kretanje traži za lica sa navršenih 65 i više godina života, zahtev se podnosi u odvojenoj, posebnoj tabeli uz dodatno obrazoženje razloga za njihovo radno angažovanje. Podnosilac zahteva za izdavanje dozvole za kretanje lica sa navršenih 65 i više godina života preuzima punu odgovornost za moguće posledice njihovog angažovanja.

Ministarstvo privrede upućivaće primljene zahteve Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi nas spisku za izdazdavanje dozvole, izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do 05 časova.

Pojedinačni radni nalog se izdaje na dnevnom nivou na memorandumu privrednog subjekta, sa potpisom odgovornog lica, i sadrži sledeće podatke: ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, datum i vremenski period (od do) kada je angažovan, odnosno kada je kretanje neophodno, kao i razloge koji opravdavaju neophodnost kretanja.

Ističe se da su svi zakonski (statutarni) zastupnici i preduzetnici (odnosno poslovođe kojima je povereno poslovođenje) lično, materijalno i krivično odgovorni za istinitost i tačnost sastavljenih i dostavljenih spiskova zaposlenih i radnih naloga.

Pripadnici MUP-a, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, proveravaće i legitimisati zaposlena lica sa spiska, prilikom kontrole njihovog kretanja u vremenu od 20 do 5 časova, te da će, za lica za koja bude utvrđeno proverom da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu, da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biti preduzimane propisane sankcije.

Instrukciju privrednim subjektima u vezi sa postupkom za izdavanje dozvola za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova pogledajte u dokumetu:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.