NavMenu

Vlasnik Alibabe zainteresovan za preuzimanje Svetog Stefana, Miločera i hotela Maestral?

Izvor: Tanjug Utorak, 17.03.2020. 09:33
Komentari
Podeli
Sveti Stefan (Foto: Pixabay.com/Kamracik)Sveti Stefan
Naturalizovani Crnogorci, Vei Seng Pua i Petros Statis, pregovaraju o uključivanju jednog od najbogatijih Kineza, milijardera Džeka Ma, suosnivača i vlasnika platforme za e-trgovinu Alibaba, u njihov biznis u Crnoj Gori.

Podgoričkim Vijestima nezvanično je potvrđeno iz više izvora da dve strane pregovaraju, a nepoznato je da li bi Džek Ma ušao u zajednički biznis, ili bi preuzeo upravljanje najatraktivnijim delom crnogorske obale, hotelskim kompleksom Sveti Stefan, Miločer i hotelom Maestral, prenosi portal Investitor.me.

Biznismeni kinesko-malezijskog, odnosno grčkog porekla, vlasnici su firmi Adriatic properties i Fasamo, preko kojih upravljaju Svetim Stefanom i hotelom Maestral.

Džek Ma je uveo e-trgovinu u Kinu i prošle godine se zvanično povukao sa mesta izvršnog predsednika Alibabe, kompanije čija je vrednost procenjena na 480 mlrd USD. Njegovo lično bogatstvo procenjuje se na 39 mlrd EUR, navodi se u informaciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.