NavMenu

U brodogradilištu Shipyard Begej gradi se moderan rečni tanker

Izvor: eKapija Nedelja, 15.03.2020. 21:14
Komentari
Podeli
(Foto: Xavier Fargas/shutterstock.com)
U brodogradilištu Shipyard Begej trenutno se radi na izradi rečnog tankera dužine 136 metara koji je lagan za svoje dimenzije i biće težak samo 855 tona, što je nova generacija i modernizacija plovidbe u celom svetu.

Marko Pražić, direktor brodogradilišta kaže da danas mogu da se pohvale da je brodogradilište potpuno operativno, navodi se na sajtu Grada.

- Plan nam je bio da zaposlimo 75 ljudi, ali smo taj broj premašili i trenutno je ovde zaposleno 130 ljudi, što je nadmašilo i moja početna očekivanja. Osim brodogradilišta Begej, kompanija Rubikon od novembra 2019. godine poseduje i brodogradilište Bomeks, koje smo takođe kupili iz stečaja, i uz ta dva brodogradilišta, trenutno u Evropi ne postoji kompanija sa većim kapacitetom za proizvodnju plovila - rekao je Pražić.

Rekao je i da su već potpisani ugovori za gradnju drugih brodova, a da im je u cilju da ulažu u Bomeks i da povećaju broj zaposlenih sa sadašnjih 25.

- Bomeks je trenutno u nekom sistemu investicije, kupujemo novu opremu, osposobljavamo navoze - naveo je.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da mu je drago da se posle višegodišnje slike praznih hala, sada u brodogradilištu Begej drugačija slika.

- Oduševljen sam planovima i projektima, među kojima su izrada novih tankera i reparacije koji su u planu, a koje mi je danas predočio direktor Marko Pražić. Verujem da će brodogradilište opet doći u žižu interesovanja mnogih brodovlasnika u Evropi i svetu - rekao je Janjić.

Rubikon Shipping Company iz Beograda postalo je vlasnik imovine Brodogradilišta Begej u stečaju 2016. godine, kada je odluku o tome doneo Odbor poverilaca, prihvativši ponudu te kompanije vrednu 96 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.