NavMenu

Međunarodna konferencija SEE ENERGY 22. i 23. aprila u Novom Sadu

Izvor: Agrosmart Petak, 13.03.2020. 13:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zvone/shutterstock.com)Ilustracija
U Novom Sadu 22. i 23. aprila održaće se međunarodna investiciona konferencija SEE ENERGY – Connect & Supply II 2020.

Konferenciju organizuje Nacionalna Asocijacija za biomasu – SERBIO u partnerstvu sa AMBEROM i GIZ DKTI programom, sa ciljem podsticaja razvoja i realizacije investicionih projekata proizvodnje čiste i zelene energije, umrežavanjem raspoloživih domaćih reursa sa investicionim potencijalima domaćih i međunarodnih kompanija uključenih u sektor obnovljivih izvora energije.

U fokusu će biti sledeće teme:

- Nove perspektive korišćenja biomase i unapređenja životne sredine
- Inovacije u poslovanju sa biomasom
- Kako da uzgajamo više biomase i proširimo njenu upotrebu?
- Kako razviti i obezbediti podršku za poslovanje sa biomasom?
- Solarne elektrane na našim krovovima – zakonodavni okvir i tehnička rešenja praktične primene

Kroz poslovnu politiku naše države i njenih podsticaja kroz "feed-in" tarife za proizvodnju električne energije iz OIE, stvaren je povoljan poslovni ambijent za investicione potencijale u sektoru energetike, ali i prateće industrije.

Inovacije u efikasnom korišćenju raspoloživih resursa našeg regiona i države, kako poljoprivredne biomase tako i drvnih ostataka, kroz formiranje novih visokoprofitabilnih resursa na devastiranim zemljišnim površinama pravimo veliki iskorak u isplativosti ukupne proizvodnje i stavramo potencijal novog investicionog ciklusa.

Zbog toga je, naglašavaju organizatori, cilj SEE Energy konferencije povezivanje renomiranih kompanija i međunarodnih institucija iz sektora obnovljivih izvora energije, kako bi se dodatno podstakao razvoj OIE sektora u regionu jugoistočne Evrope i kako bi uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija, MSP sektora i lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Najvažniju podsticajnu okolnost opredeljenom uzgoju biomase predstavljaju izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu od 29. decembra 2015. godine, kojima se omogućava dugogodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta za svrhu podizanja energetski efikasnih zasada i plantažnog uzgoja biomase industrijkog obima.

Cilj konferencije je analiza i predstavljanje dostupnih podsticaja, kreditnih linija i institucionalne pomoći za realizaciju investicionih projekata u energetici sa akcentom na anlizu reursa, biomase i njenih ograničavajućih faktora.

Konferencija će se održati u hotelu Šeraton, a okupiće 200 učesnika iz 100 kompanija iz Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovačke, kao i predstavnike državnih i pokrajinskih institucija, privrednih komora, asocijacija, investicionih i komercijalnih banaka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.