NavMenu

Uskoro novi punjači za električne automobile na auto-putevima - JP Putevi Srbije traže izvođača

Izvor: eKapija Petak, 13.03.2020. 10:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Na auto-putevenima u Srbiji biće postavljeni novi punjači za električna vozila, i to dva na platou bivše naplatne stanice Niš i jedan na naplatnoj stanici Beograd.

Javno preduzeće Putevi Srbije raspisalo je javnu nabavku za projektovanje, isporuku, ugradnju i puštanje u rad brzih punjača za punjenje elektro automobila na auto-putevima, a procenjena vrednost javne nabavke je do 50 miliona dinara bez PDV-a.

- Model punjača snage 175 kW DC je brzi punjač električnih automobila koji se sastoji od napojnog ormana modularnog tipa i punjačkog dela. Jedan napojni orman snabdeva energijom jedan stub punjača, sa snagom od minimalno 160 KW DC kontinualno i strujom od 375 A. Maksimalna izlazna DC snaga uređaja treba da je 175 kW. Napojni orman treba da je sa modularnom izvedbom. Fleksibilni dizajn treba da omogući više tipova priključaka kao što su CCS, CHAdeMO - navodi se u dokumentaciji.

Predviđeno korišćenje ovog punjača je po principu usputnog punjenja što je pogodno za naplatne stanice, odmorišta na auto-putevima ili benzinske stanice.

Rok za podnošenje ponuda je 13. april 2020, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Podsetimo, nedavno su iz Puteva najavili instalaciju 10 brzih elektropunjača duž auto-puteva pod naplatom u Srbiji.

Takođe, Vlada Srbije je usvojila Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koje pokreće uz atmosferski i električni pogon hibrid, a više o tome pogledajte u posebnoj vesti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.