NavMenu

Otvoren zimski akva park - saune, lekovito blato, velnes centar, bazeni u Petrovcu na Mlavi

Izvor: Blic Sreda, 23.12.2009. 13:06
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)

Pored puta Petrovac-Žagubica u blizini mesta Ždrelo otvoren je sportsko-rekreacioni centar koji raspolaže otvorenim i zatvorenim bazenima, akva parkom sa toplom vodom, velnes centrom, salama za masažu sa lekovitim blatom, morskom vodom, đakuzi kadama, saunama, solarijumom, hotelom i drugim sadržajima. Investitor Dragiša Milojević, nekadašnji gastarbajter, u izgradnju objekata uložio je milion evra, a posao će dobiti tridesetak radnika.

- Sve je to urađeno sredstvima moje porodice bez dinara kredita. Sve što se ovde vidi građeno je uz poslednju reč tehnike i trebalo bi da bude konkurentno sličnim objektima u narednih dvadesetak godina. Da postoji veliko interesovanje govori i činjenica da su rasprodata sva mesta za doček Nove godine - ističe Milojević.

Dobrivoje Petrović direktor kompanije "Milojević", kaže da je sve urađeno od prirodnih materijala kamena i drveta i da svi objekti imaju podno grejanje za koje koriste toplu vodu koja izvire iz dubine zemlje.

- Akva park je jedinstven u Srbiji jer može da se koristi i leti i zimi. Mi to zovemo brza reka jer korisnici mogu da jure bazenima uz pomoć pumpi koje guraju toplu vodu. Tu je i zatvoren i otvoren bazen, a imamo i bazen sa morskom vodom. Imamo i takozvano "blatno kupatilo" u kome će moći da se koristi blato doneto iz Igala. Raspolažemo i velnes centrom u kome se nalaze masažeri, đakuzi kade, sauna, samačka kupatila za sveštenike i ljude koji su bolovali od nekih bolesti pa sada ne žele da se izlažu pogledima drugih jer su na neki način hendikepirani. Ova termomineralna voda pomaže u lečenju psorijaze i drugih kožnih i reumatskih i bolova, a ohlađena može da se pije i pomaže kod gastritisa. Svuda okolo su i tereni za tenis, košarku, rukomet, odbojku, mali fudbal. Na vrhu objekta je i nudistička terasa na koju će ljudi dolaziti diskretno, liftom. U smeštajnom delu imamo četrdesetak postelja. Dnevna ulaznica za korišćenje svega ovog košta 250 dinara, a oni koji se opredele da ovde uzmu apartman platiće 5.000 dinara - naglašava Petrović.

Doktorka Snežana Petković ističe da će svi gosti imati zdravstveni nadzor i da mogu da ponesu dokumentaciju od kojih bolesti boluju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.