NavMenu

Švajcarska kompanija Regent pokreće proizvodnju u Svilajncu - Vrednost investicije 8 mil EUR, posao za 130 radnika

Izvor: eKapija Utorak, 10.03.2020. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rasstock/shutterstock.com)Ilustracija
Švajcarska kompanija Regent, koja se bavi proizvodnjom električne rasvete pokreće u aprilu proizvodnju u Svilajncu. Kompanija Regent iznajmila je objekat od preko 1.000 m2, gde će započeti proizvodnju, dok se paralelno sa tim za ovu kompaniju gradi fabrika koja će u prvoj fazi obuhvatiti oko 6.000 m2 i u drugoj fazi još 6.000 m2, saopštili su iz opštinske uprave. Ukupna vrednost investicije je oko 8 mil EUR.

Novi investitor zapošljavaće u Svilajncu 130 radnika, a ugovor o pokretanju proizvodnje, potpisao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović u Bazelu.

- Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali na kraju imali smo veliku podršku opštine Svilajnac i zato smo se odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo - izjavio je Jörg Steimer, operativni direktor Regent kompanije.

- Radujemo se razvoju naše nove fabrike u Svilajncu. Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva i u Švajcarskoj - rekao je generalni direktor Regenta Christoph Platzer.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.