NavMenu

Treća delegacija kineske kompanije "Dongfeng" boravi u Srbiji - montaža kamiona u FAP-u sredinom 2010.

Izvor: Politika Nedelja, 20.12.2009. 17:04
Komentari
Podeli


Treća delegacija kineskog proizvođača teretnih vozila "Dongfeng" stigla je u Srbiju, rekao je generalni direktor Fabrike automobila Priboj (FAP) Mirko Stojović

Kineski stručnjaci će, kako je Stojović, ispitivati tržište u zemljama bivše Jugoslavije, kako bi sagledali mogućnosti za plasman kineskih kamiona i organizovali prodajnu mrežu.

- Tržištu Srbije u januaru će biti ponuđeno dvadesetak kamiona "Dongfenga". Montaža četiri tipa kineskih kamiona u FAP-u počinje sredinom naredne godine, a planirano je da već u 2010. godini iz FAP-a krene prvih hiljadu vozila "Dongfenga"- rekao je Stojović.

Posle petnaestak godina posrtanja ovog nekadašnjeg giganta u proizvodnji teretnih vozila, od zajedničke proizvodnje kamiona s kineskim partnerom u Priboju se očekuje mnogo.


Nedavno potpisanim ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji komapnija "Dongfeng" i FAP-a predviđeno je da Vlada Srbije u modernizaciju opreme u Priboju uloži million evra kako bi u prvoj fazi mogli da se montiraju kamioni kineskog proizvođača.

U drugoj fazi predviđeno je zajedničko ulaganje po kome bi 51% delova ugrađenih u kamione bilo proizvedeno u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.