NavMenu

Dragoljub Damljanović novi predsednik Srpske asocijacije menadžera

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.03.2020. 08:57
Komentari
Podeli
Stanka Pejanović i Dragoljub DamljanovićStanka Pejanović i Dragoljub Damljanović
Srpska asocijacija menadžera izabrala je novog predsednika Dragoljuba Damljanovića, koji će poziciju preuzeti od Stanke Pejanović i u naredne tri godine predvodiće najveće udruženje menadžera u zemlji.

Dragoljub Damljanović zaposlen je u Schneider Electric-u na poziciji potpredsednika za energetiku i usluge u Jugoistočnoj Evropi. U članstvu SAM-a nalazi se od 2014. godine. Dobitnik je vrednih poslovnih priznanja među kojima je nagrada za Menadžera godine 2017 i priznanja za Promociju i razvoj liderstva među mladima 2018. godine, navodi se u saopštenju SAM-a.

- Poveren mi je odgovoran zadatak, da nastavim da radim na jačanju i razvoju Asocijacije. I dalje ćemo imati u fokusu pojedinca, menadžera koji želi da napreduje, ali će nam akcenat biti na osnaživanju mladih, onih koji će postati stub poslovne i društvene zajednice. Želim da SAM bude jak društveni akter i da budemo još glasniji učesnici ovog društva. Koristeći dugogodišnje iskustvo, verujem da ću zajedno sa svim članovima doprineti da budemo uticajniji i da zajedništvo i kapacitete iskoristimo na pravi način i za prave stvari - kaže Damljanović.

U obraćanju članovima, Stanka Pejanović, koja je predvodila Asocijaciju u prethodne tri godine, istakla je da je ponosna na ostvarene rezultate, posebno na pokretanje novih programa, ali i na jačanje saradnje sa najvećom evropskom organizacijom menadžera.

- Postignuti rezultati su ono čime sam posebno zadovoljna, pokrenuli smo mnogobrojne programe za usavršavanje menadžera, ostvarili odličnu saradnju sa relevantnim institucijama. SAM je postao punopravni član Evropske konfederacije menadžera, čime je otvoren prostor za širenje znanja i najboljih praksi na međunarodnom nivou, a koje podržavaju profesionalni razvoj - izjavila je Pejanovićeva.

U Upravnom odboru Srpske asocijacije menadžera od sada će, kako je odlučeno na Skupštini, biti Dušan Basalo (Atria grupa), Biljana Bogovac (PwC Srbija), Marija Desivojević Cvetković (Delta holding), Slobodan Đinović (Orion Telekom), Mihailo Janković (Nectar grupa), Dragomir Kostić (Atlantic Brands), Nebojša Mandić (DHL Global Forwarding), Nebojša Matić (Mikroelektronika), Miloš Milisavljević (Strawberry Energy), Stanka Pejanović (Hisense Gorenje Europa), Miloš Perović (Termovent), Dragan Popović (Aigo Business system), Dejan Ranđić (DNA Communications), Aleksandra Stojanović (MK Grupa) i Dejan Turk (Vip mobile).
Dragoljub Damljanović sa članovima UO (Foto: SAM)Dragoljub Damljanović sa članovima UO

U saopštenju se navodi da će nova snaga Asocijacije biti usmerena ka dvosmernoj razmeni i unapređivanju znanja neophodnim menadžerima, a i prevashodno, korišćenju tog znanja i iskustva u cilju veće odgovornosti prema važnim biznis i društvenim temama poput: cirkularnih migracija, odliva mozgova, digitalne transformacije, promena biznis modela, komunikacija i dr. Odgovornim delovanjem nastojaće se stvaranje bolje i sigurnije budućnost za nove generacije i društvo.


SAM u 2019. godini

SAM je u 2019. godini organizovao više od 40 raznovrsnih aktivnosti usmerenih na razvoj menadžera, njihove povezivanje i unapređenje okruženja poput tradicionalnog događaja Junski susret, sastanka sa članovima Fiskalnog saveta, Poreskom upravom, kao i predstavljanja članova kroz format "Veče sa...u Crowne Plazi".

Nastavljeno je i promovisanje liderstva i profesionalni razvoj mladih menadžera kroz jedinstveni, ekskluzivni Mentorski program, u okviru kojeg je startovala peta generacija.

Na kraju godine, Srpska asocijacija menadžera dodelila je prestižne SAM Godišnje nagrade na svečanom događaju SAM Gala 2019.

Članovi SAM-a tokom prošle godine pokrenuli su temu zadržavanja mladih u Srbiji na Forumu menadžera koji je okupio najveće poslodavce, predstavnike Vlade i studentske organizacije kako bi se zajednički pronašla rešenja koja mogu da doprinesu privlačenju kadrova i ulaganju u ljude. Ova tema biće među prioritetima i u 2020. godini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.