NavMenu

Svečano otvoren hotel Mona Plaza u Beogradu - Cilj kompanije da ima hotele širom regiona

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.02.2020. 15:06
Komentari
Podeli
Novi hotel kompanije Mona Hotel Management - Mona Plaza, otvoren je danas na donjem Dorćolu u Beogradu.

Hotel sa 4 zvezdice i 170 smeštajnih jedinica se prostire na gotovo 20.000 m2. Investicija od 30 mil EUR, koju je uložila kompanija Mona u ovaj hotel, a u okviru kojeg je posao našlo više od 150 ljudi, doprineće afirmaciji starog Dorćola a time i razvoju hotelijerstva i turizma Srbije, poručeno je na otvaranju hotela Mona Plaza.

U okviru hotela nalaze se i konferencijski i banket prostor kapaciteta više od 1.000 osoba, gastro bar i restoran, fitnes i spa centar i parking.

Izgradnja hotela Mona Plaza najveća je investicija od osnivanja kompanije Mona, rekao je na svečanom otvaranju predsednik Upravnog odbora kompanije Mona Hotel Managment Tomislav Momirović.

Tomislav Momirović (Foto: Mona)Tomislav Momirović

On je istakao da se Mona za tu investiciju spremala 20 godina i da nije slučajno što su pre nekoliko godina krenuli u projekat, na kojem je bilo angažovano više od 2.500 radnika.

Ivan Vitorović, generalni direktor Mona Hotel Management za eKapiju je rekao da je otvaranje hotela u Solunskoj 21, bilo sasvim logično, jer je ta lokacija već 30 godina u vlasništvu preduzeća Mona.

- Na toj lokaciji nalazile su se prostorije modnog dela i fabrika Mona. S obzirom na to da se poslednjih deset godina donji Dorćol razvija, imati proizvodnju u centru grada nije racionalno, te smo odlučili da investiramo. Znali smo da će paralelno sa našom gradnjom krenuti i drugi investitori u vidu stanogradnje, a imali smo i tu sreću da se gradi i poslovno-stambeni kompleks K Distrikt. Etablirali smo jednu sjajnu lokaciju koja će sa lajn parkom, koji će biti od Belgrade Waterfronta do same Marine Dorćol, dati novi elan ovom delu Dorćola - kaže Vitorović.

Cilj kompanije je, kako kaže Vitorović, da u narednih pet godina, pored postojećih pet, etabliraju još 5 novih objekata, kao i da sa postojećih 450 do 500 soba dođu do minimum 1.000 soba i 1.000 zaposlenih.

- Želimo i da imamo dva brenda, Mona Plaza u kategoriji "4 plus" zvezdice i kategoriju "argo", takozvani "garni limited service", ne samo u Srbiji već i u regionu - Crnoj Gori, BiH, Severnoj Makedoniji. Ali, naravno plediramo i na Hrvatsku, Sloveniju i Grčku gde idu naši turisti i gde tek očekujemo da se region otvori. U tom pravcu, u narednom periodu, kretaće se naše investicije - kaže za eKapiju Vitorović.

Inače, hotel Mona Plaza je izgrađen na mestu prve jugoslovenske fabrike čokolade, čiji je tvorac - trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Menadžment hotela je preuzeo negovanje tradicije koja je obeležila jedan period upravo na ovoj lokaciji, tako da svi gosti u hotelu, pored domaće i internacionalne kuhinje, mogu da uživaju u jedinstvenom pristupu služenja hrane, ukusu originalne Olga torte i drugim desertima iz Šonda poslastičarnice.

Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine, turizma i telekomuniacija, Rasim Ljajić kao i preko 300 zvanica i poslovnih partnera kompanije Mona, kao i kompanije Mona Hotel Management.

Podsetimo, hotel Mona Plaza, prve goste je primio u decembru, kada je i zvanično otvoren.

S. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.