NavMenu

Zoran Petrović novi predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (VIDEO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.02.2020. 11:07
Komentari
Podeli
Novi Upravni odbor - Zoran Petrović peti sa levaNovi Upravni odbor - Zoran Petrović peti sa leva
Američku privrednu komoru u Srbiji (AmCham) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke.

- Kao vodeća nezavisna poslovna asocijacija, AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamo nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika, koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem. Ukratko, nastavićemo da budemo uši i oči privrede, i partner Vladi sa visoko zavrnutim rukavima, spremni na stalni otvoreni dijalog - istakao je Petrović, a navodi se u saopštenju AmCham-a.

Zahvalio se dosadašnjoj predsednici Jeleni Pavlović na izuzetnoj posvećenosti i energiji, zahvaljujući kojoj su brojne inicijative i zalaganja AmĆama prepoznata kao kvalitetan doprinos poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

- Iako je pred nama još puno izazova, u prethodnom periodu ostvarena je makroekonomska stabilnost, preduzeti su koraci na smanjenju sive ekonomije, reformisan je inspekcijski nadzor, ali je i proces pribavljanja građevinskih dozvola jednostavniji i efikasniji nego ikada. Pored toga, Srbija je nastavila sa digitalizacijom, uvođenjem eUprave, reformom Poreske uprave, reformama u domenu radnog prava, a vodili smo i veoma konstruktivan dijalog na temu pravosuđa - rekla je Jelena Pavlović.

Upravni odbor AmCham-a čini devet članova: Zoran Petrović, Raiffeisen banka, predsednik, Ivan Miletić, Philip Morris International, prvi potpredsednik, Ronald Seeliger, Hemofarm, drugi potpredsednik, Biljana Bujić, sekretar blagajnik, članovi: Živorad Vasić, IHG Area, Dragan Lupšić, Coca-Cola HBC Srbija, Milana Jević Gledović, Delhaize Serbia, Sandra Marinković, MSD, Borislav Miljanović, Represent System i član UO po službenoj dužnosti: Suzanne Platt iz Ambasade SAD.


Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 95.000 ljudi i koje su ukupno u Srbiji investirale 14 mlrd EUR.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.