NavMenu

Priština preispituje takse

Izvor: RTV Utorak, 25.02.2020. 17:11
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Ministarstvo ekonomije tzv. Kosova formiralo je tim za utvrđivanje trgovinskih barijera i preporučiće Vladi uklanjanje ili zadržavanje stopostotne takse na uvoz srpske robe, objavio je večeras portal Kosovo onlajn, pozivajući se na prištinsku Gazetu Ekspres.

Tačno je nedelju dana od kako je počeo da radi ovaj tim, koji se sastoji od devet članova iz različitih institucija. Tim bi trebalo da iznese preporuke kako izbeći prepreke, shodno tome i da da preporuku da li treba ukinuti taksu na srpske proizvode.

Ovaj tim osnovan je odlukom ministarke ekonomije Rozete Hajdari.

Na osnovu dokumenta do kojeg je došla prištinska televizija T7, tim čine predstavnici Ministarstva trgovine iz različitih odeljenja ovog ministarstva a koji takođe učestvuju u kosovskoj Agenciji za carinu, hranu i veterinarstvo, prenosi FoNet.

U grupu su uključeni i predstavnici preduzeća, Privredna komora Kosova, Klub proizvođača i Poslovna komora.

Ali ono što je izostavljeno iz ove grupe je Američka privredna komora Kosova. Iz ove komore su rekli za televiziju T7 da će njihovi stavovi morati da se čuju, navodi portal Kosovo onlajn.


Iz ministarstva kojim rukovodi Rozeta Hajdari kažu da su u stalnim razgovorima sa Američkom privrednom komorom.

"Ministar se takođe sastao sa predstavnicima američkih, britanskih, slovenačkih, italijanskih i austrijskih komora i udruženja koji štite interese preduzeća. Američka komora je, dakle, deo konsultacija sa ministrom", rekao je Getoar Mjeku, savetnik ministarke ekonomije.

Nije poznato kada će ovaj tim završiti svoj posao koji podrazumeva preispitivanje trgovinskih barijera, preneo je portal Kosovo onlajn.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.