NavMenu

Sedam srpskih kompanija na sajmu integrisane elektronike "Embedded World"

Izvor: eKapija Utorak, 25.02.2020. 13:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)Ilustracija
Sajam integrisane elektronike "Embedded World" jedna je od novih sajamskih manifestacija na kojoj nastup srpskih kompanija organizuju Privredna komora Srbije (PКS) i Razvojna agencija Srbije (RAS).

U Nirnbergu, u okviru nacionalnog štanda Srbije, od 25. do 27. februara predstavlja se sedam naših firmi, koje se bave embedid (embedded) sistemima, navodi se u saopštenju PKS.

Embedid sistemi su kompjuterski sistemi sa određenom funkcijom u većim mehaničkim ili elektro sistemima.

Na svetskoj smotri u Nirnbergu Srbiju predstavljaju se svojim proizvodima: Decode, Mikroelektronika, Digital Logic, Byteout Software, Micro Circuit Development, Saga i High Tech Engineering Center.


"Embedded World" vodeći je svetski sajam embedid sistema. Održava se svake godine u u Nirnbergu, a 2019. imao je 1.117 izlagača, preko 30.000 posetilaca i više od 1.900 stručnjaka koji su učestvovali u programima i kongresu sajma. Pod sloganom "It’s a smarter world!" profiliše se kao sajam usmeren na trendove u razvoju tehnologija i tehnološkoj modernizaciji.

Jedan je od retkih sajmova koji se usko koncentriše na embedid sisteme, pružajući mogućnost da se lako i brzo uspostave kontakti među ključnim dobavljačima sastavnih delova, modula i celokupnih sistema, operativnih sistema i softvera, kao i svih drugih aspekata embedid sistema.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.