NavMenu

EPS planira izgradnju teretnog pristaništa za TENT A

Izvor: eKapija Utorak, 25.02.2020. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: tent.rs)
Prema urbanističkom projektu čiju je izradu naručila Elektroprivreda Srbije (EPS), u planu je izgradnja novog teretnog pristaništa na lokaciji TE Nikola Tesla A u Obrenovcu.

Pristanište i pristupna saobraćajnica obuhvatiće ukupnu površinu od oko 3,22 hektara (32.285 m2), na desnoj obali Save, uzvodno od drumskog mosta, u zoni glavnog pogonskog objekta termoelektrane.

Površina pristanišne parcele biće oko 1,85 hektara jer bi, kako je navedeno u projektu, veća površina ugrozila postojeće funkcionisanje TENT A.

U okviru pristaništa planiraju se transport, prijem i otprema sirovina pepela, gipsa, krečnjaka, rasutih tereta neophodnih za nesmetan rad termoelektrane i transporta opreme velikih gabarita koji bi se koristili prilikom remonta.

Za potrebe pristaništa sa operativnom obalom, pored sadržaja za pretovar i skladišta, u planu je i upravno - administrativni kompleks, kao i tehnički servis za opsluživanje transportnih, manipulativnih i ostalih sredstava.

Uređenje obaloutvrde, terena pristaništa i neposredne okoline, potrebni sadržaji, njihov raspored i oprema, biće definisani tehničkom dokumentacijom.
(Foto: Urbanistički projekat/printscreen)
Pristup sadržajima i objektima pristaništa odvijaće se internom saobraćajnom mrežom, pa u fazi tehničke dokumentacije treba isplanirati saobraćajnu vezu sa pristaništem.


Urbanistički projekat izgradnje teretnog pristaništa u TENT A, koji je izradila firma Ehting iz Beograda, nalaziće se na javnoj prezentaciji od 3. do 10. marta 2020, u zgradi Gradske uprave grada Beograda.

Inače, kako je eKapija već pisala, pre dve godine EPS je iskazao nameru da novo pristanište gradi za potrebe TE Nikola B, i u te svrhe raspisan je javni poziv za izbor projektanta koji bi izradio dokumentaciju za proglašenje lučkog područja na lokaciji TENT B.

B. Petrović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.