NavMenu

Uskoro tender za projektanta za gradnju "staklene" koncertne dvorane u Nišu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.02.2020. 14:35
Komentari
Podeli
Budući izgled koncertne dvorane u NišuBudući izgled koncertne dvorane u Nišu
Gradnja koncertne dvorane-višenamenskog objekta kulture u Nišu, prema najavama zvaničnika trebalo bi da počne ove godine, a Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša trenutno radi na pripremi dokumentacije za raspisivanje javne nabavke za izbor projektanta, rekli su za eKapiju iz KLERP-a.

Koncertna dvorana trebalo bi da bude izgrađena na Bulevaru Nemanjića, u širem centru Niša dijagonalno od gradskog Doma zdravlja i neposredno uz tržni centar Delta Planet u izgradnji. Projektom je predviđeno da zadovolji najviše standarde sličnih dvorana pri čemu se u prvi plan misli na akustičnost. Planirano da je ima 2.000 mesta, a u zgradi bi se nalazilo još nekoliko manjih scena kao i hotel-restoran za gostе. Opširnije o tome kako bi trebalo da izgleda čitajte u posebnoj vesti.

- Urbanistički projekat za višenamenski objekat kulture je izradilo Javno preduzeće Zavod za urbanizam Niš, a idejno rešenje je izrađeno u skladu sa planiranom koncepcijom prvonagrađenog rada, na sprovedenom urbanističko-arhitektonskom konkursu za predmetni objekat - navode iz KLERP-a.

Urbanistički projekat potvrdila je Gradska uprava, a 19 februara 2020. izdati su lokacijski uslovi.
- Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša trenutno radi na pripremi dokumentacije za raspisivanje javne nabavke za izbor projektanta koji će izraditi neophodnu projektnu-tehničku dokumentaciju, odnosno projekat za dobijanje građevinske dozvole (PGD) i projekat za izvođenje (PZI) - rekli su za naš portal.

- Dvorana bi bila sva u staklu, jer bi to bio dominantan materijal, a posetioci bi imali pogled iz dvorane na sve delove grada - ranije je rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović i najavio javnu nabavku za izgradnju za 2020. godinu, a opširnije o tome čitajte OVDE.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.