NavMenu

Budva obogaćuje turističku ponudu - Na sajmu u Beogradu najavljena još dva hotela visoke kategorije

Izvor: eKapija Petak, 21.02.2020. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: TO Budva/Stefan Stojanović)
Budvanska rivijera je za predstojeću sezonu 2020. obogatila turističku ponudu, pa će gostima na raspolaganju biti 130 hotela, odnosno, 17.300 ležajeva. Više od polovine ovih smeštajnih kapaciteta činiće hoteli sa četiri i pet zvezdica.

Kako je za eKapiju rekla direktorka TO Budva Maja Liješević, Budva je i dalje omiljena destinacija kada je reč o crnogorskom turizmu, što potvrđuje i podatak da se od oko 400 hotela u Crnoj Gori 130 nalazi baš u Budvi. Takođe, u ovom gradu ostvari se oko 50% ukupnog turističkog prometa.

- Iz godine u godinu konstantno unapređujemo svoju turističku ponudu, imamo sve više hotela, a prema sadašnjim podacima, više od polovine čine hoteli sa četiri i pet zvezdica. Idemo u korak sa vremenom, pa pored hotelskog nudimo i veoma kvalitetan privatni smeštaj. Tako je turistima na potezu od Jaza do Buljarice na raspolaganju oko 32.000 ležajeva. Budva svojim gostima nudi veliki broj plaža, od čega je polovina pod ekološkim obeležjem, odnosno ima plavu zastavicu, što je jako važno. Trudimo se da zadržimo ono po čemu je Budva autentična, a s druge strane, stalno uvodimo i neke promene kako bismo svojim gostima uvek ponudili nešto novo - istakla je Maja Liješević sa kojom smo razgovarali na Sajmu turizma u Beogradu.

Prema njenim rečima, Budva će ove godine dobiti još dva hotela visoke kategorije.

- Reč je o hotelima Slavija i Square, koji će biti otvoreni do početka glavne turističke sezone. Novi hoteli sa pet zvezdica upotpuniće turističku ponudu našeg grada i dati Budvi novi šarm - kaže direktorka TO Budva.

Podseća da su prošle godine uklonjeni i privremeni objekti koji su se nalazili duž šetališta u Budvi, što je takođe jedan od koraka u cilju uređenju grada.

- Za taj deo obale predviđena je drugačija ponuda, sa više zelenila i parkova. To je jedan projekat koji neće biti završen do ove sezone, jer moraju da se ispoštuju sve procedure, ali opština i JP Morsko dobro imaju plan da se taj deo grada uredi i oplemeni, kako bismo gostima ponudili i nove sadržaje - ističe Liješević.

I tokom 2019. godine Budva je ostvarila dobre rezultate. Zabeleženi su rekordni brojevi kada je turistička sezona u pitanju, a kako je Liješević rekla za naš portal, plan je da tako i ostane, pa se od svake sezone očekuje više.

Kada je reč o gostima koji posećuju Budvu, trećina ih dolazi iz zemalja Evropske unije, trećina iz zemalja bivše Jugoslavije, a trećina iz zemalja nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

(Foto: TO Budva/Stefan Stojanović)
- Imajući u vidu da Srbija predstavlja veoma značajno tržište za nas, Turistička organizacija opštine Budva pristupa sa posebnom pažnjom promociji u ovoj zemlji. Tokom prošle godine, gosti iz Srbije su bili na drugoj poziciji po broju dolazaka i broju noćenja, ostvarivši blizu milion noćenja. Verujemo da će srpski turisti i u toku naredne letnje sezone biti u samom vrhu po broju dolazaka i noćenja na budvanskoj rivijeri - rekla je Maja Liješević.


Na pitanje da li u Crnoj Gori ima dovoljno mesta za sve luksuzne rizorte koji se grade duž obale, naša sagovornica odgovara da je njihova izgradnja, zapravo, jako dobra stvar za crnogorski turizam.

- Kako sam već rekla, više od polovine hotela u Budvi ima četiri i pet zvezdica. Oni zajedno sa svim rizortima koji se otvaraju duž cele obale čine jedinstvenu turističku ponudu Crne Gore. Jedni drugima nismo konkurencija, naprotiv. Kada je reč o visokokvalitetnom smeštaju, za njim i te kako postoji tražnja. Na primer, pre nekoliko godina tražnja je bila i veća u odnosu na ono što smo u Crnoj Gori tada mogli da ponudimo. Zato nije slučajno što niču svi ovi hotel i luskuzni rizorti. Obeležje crnogorskog primorja i jeste to što ima ponudu za svačiji džep - kaže Maja Liješević.

Svoju celokupnu ponudu, Turistička organizacija opštine Budva predstavlja u okviru najznačajnijeg turističkog događaja u zemlji i regionu, 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, koji se održava od 20. do 23. februara.

Ljubitelje crnogorskog primorja obradovaće to da se prošlogodišnje cene hrane, pića i plažnog mobilijara neće menjati. Osim manifestacije "Od Uskrsa do Vaskrsa" i budvanskog Karnevala, kao i specijalnih aranžmana u hotelima i privatnom smeštaju za vaskršnje i prvomajske praznike, na sajmu će biti predstavljena i standardna turistička ponuda Budve tokom cele sezone, od aprila do oktobra.

D. Obradović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.