NavMenu

U kragujevačkoj radnoj zoni gradiće se pet fabrika, posao za oko 1.000 radnika

Izvor: Večernje novosti Petak, 21.02.2020. 12:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
U kragujevačkoj Radnoj zoni Feniks, koja će infrastrukturno biti opremljena do kraja februara, ove godine bi bar pet poznatih svetskih investitora trebalo da gradi svoje proizvodne pogone. Te firme bi, kako saznaju Novosti, već u "prvom talasu" mogle da uposle oko hiljadu radnika.

Iz budžeta grada je skoro interventno izdvojeno oko 27 miliona dinara da se opremi ovaj svojevrsni industrijski kompleks, jer je, kako tvrde zvaničnici grada, oko 50 inostranih kompanija Gradskoj upravi u Kragujevcu dostavilo odgovarajući zahtev sa željom da posluje u centru Šumadije.

Među njima je najviše firmi iz elektro i metalskog kompleksa iz Nemačke, Kine, Austrije i Španije.

Nedavno usvojenim planom detaljne regulacije Radne zone predviđeno je i da se u bliskoj budućnosti na tom prostoru izgradi višespratna poslovna kula, u kojoj bi bio smešten centar aktivnosti svih velikih kompanija u centralnoj Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.