NavMenu

Počela izgradnja šoping mola Delta Planet u Nišu - Otvaranje predviđeno za proleće 2021. godine

Izvor: Tanjug Sreda, 19.02.2020. 15:51
Komentari
Podeli
Detalj budućeg Delta Planet-a iz Niša, sa konferencije u Beogradu (Foto: Aleksandra Kekić)Detalj budućeg Delta Planet-a iz Niša, sa konferencije u Beogradu
Postavljanjem kamena temeljca danas (19. februar 2020.) je u Nišu svečano počela izgradnja šoping mola Delta Planet, a kamen temeljac su postavili Mladi lideri Delta Holdinga.

Na lokaciji između Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića biće izgrađen objekat na dve etaže, sa parkingom za 850 vozila.

Kako je najavljeno, ideja je da budući šoping mol posetiocima ponudi nove internacionalne, ali i i domaće brendove ali i dosta zabavnog sadržaja - od prvog 4DX bioskopa u Nišu do restorana i kafića.

Velika pažnja biće posvećena inovativnim rešenjima koja će štedeti energiju.

- Verujemo da će ovo postati novi centar grada Niša i da će ovaj grad dobiti moderan centar sa svim stranim, ali i domaćim brendovima i imati sve ono što imaju gradovi poput Beograda, Banjaluke - rekla je Burlićeva.

Dodala je da je ideja da u njemu bude što više sadržaja za odmor i kvalitetno proveden vikend za sve generacije.

Asistent za projektovanje i izgradnju Dina Stefanović rekla je da će Delta Planet Niš imati površinu od 40.000 m2, a ukupna vrednost ove investicije je 70 mil EUR.

- Inovativnost Delta Planeta ogledaće se u atraktivnoj arhitekturi, specifičnim konstruktivnim rešenjima, energetskoj efikasnosti, koja podrazumeva punjače za električna vozila i solarne klupe - rekla je ona i dodala da će takođe sadržaji biti prilagođeni mladima.


Na izgradnji objekta u Nišu angažovano je više domaćih kompanija. Generalni izvođač radova je Tehnogradnja, stručni nadzor obavlja Projektinžinjering iz Niša, odgovorni projektant je Dizajn arhitektura, a autor projekta je Ivana Letić iz kompanije Delta Real Estate.

Otvaranje Delta Planeta u Nišu planirano je za proleće naredne godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.