NavMenu

RMU Kakanj dobio koncesiju za istraživanje i eksploataciju uglja

Izvor: Energetika.ba Ponedeljak, 17.02.2020. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: ArturNyk/shutterstock.com)
Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Odluku o dodeli koncesije za istraživanje i eksploataciju mineralne sirovine - mrkog uglja Rudniku mrkog uglja Kakanj.

Površina eksploatacionog polja je 5.888,37 hektara, a vreme koncesije 30 godina. Koncesionar je dužan da plaća koncesione naknade – kontinuiranu naknadu u iznosu od 0,80 KM po toni proizvedenog uglja i minimalnu jednokratnu naknadu u iznosu od 250 KM po hektaru eksploatacionog polja.

Minimalna obavezujuća količina eksploatisanog mrkog uglja za koju je koncesionar obavezan plaćati kontinuiranu koncesionu naknadu svake godine je milion tona proizvedenog uglja.

Po rečima ministra za privredu Zlatka Jelića, koncesionar je pre potpisivanja koncesionog ugovora dužan da dostavi snimak "nultog stanja" eksploatacionog polja, geodetski elaborat, dokaz o rešenim imovinsko-pravnim odnosima na eksploatacionom polju, te da plati prvu ratu jednokratne koncesione naknade.


- Očekujem da ćemo veoma brzo potpisati koncesioni ugovor sa Rudnikom mrkog uglja Kakanj - rekao je Jelić.

Napomenuo je da su u toku postupci dodele koncesije rudnicima u Brezi i Zenici, a na potezu su lokalne vlasti i dva ugljenokopa koji trebaju da donesu potrebne odluke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.